címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Csatlakozzon Ön is a Föld Órájához!

Csatlakozzon Ön is a Föld Órájához!

A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretû kezdeményezése a Föld Órája akció, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. Kérjük, Ön is csatlakozzon az akcióhoz!
A WWF (World Wide Fund for Nature – Természetvédelmi Világalap) szervezésében a 2007-ben az ausztrál fõvárosból indult Föld Órája akciót tavaly már több mint 2 milliárd ember támogatta, így a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójává vált.
2015. március 28-án immár kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek keretében 20.30 és 21.30 között bolygónk sok ezer városában egy idõben sötétülnek el a fények, és emberek milliói kapcsolják le a világítást otthonaikban vagy munkahelyükön.
Az elmúlt években városunk is részese volt ennek a világméretû kezdeményezésnek. Az elmúlt évben a Március 15. téren, a Kálvária dombnál és néhány mûemlék épületnél a díszvilágítás egy teljes órára kikapcsolásra került.
A WWF Magyarország idén újra versenyt hirdet a települések között: keresik a WWF Föld Órája Fõvárosát! A település sikere a lakóin múlik! Az a település viselheti egy évig a WWF Föld Órája Fõvárosa címet, ahonnan lakosságához viszonyítva a legtöbb regisztráció érkezik a foldoraja.hu weboldalra.
Kérjük a váci polgárokat, hogy ebben az esztendõben is vegyenek részt az akcióban és március 28-án, szombaton mindenki kapcsolja le a megadott idõpontban egy órára a lakásának világítását.
A város egyúttal ezen a napon fáklyás felvonulást szervez, amely este fél kilenckor a Március 15. térrõl indul a Konstantin térre és amely akcióra tisztelettel várjuk családtagjaikkal együtt a váci polgárokat is. (Lehetõség szerint gyertyát vagy fáklyát hozzanak magukkal a résztvevõk.)
Kérjük, csatlakozzon Ön is a kezdeményezéshez, hiszen bolygónk védelme közös ügyünk!


"Adj egy napot a Ligetnek" A WWF Föld Órája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan az országosan meghirdetett Nagy Zöldítési Akció kapcsán ezúttal is sor került a hagyományos tavaszi ligettakarításra. Bõvebb információ >>>

Feladó: Városháza

EU pályázatok