címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Rendeletmódosítás és rendeletalkotások

Rendeletmódosítás és rendeletalkotások

A márciusi soros ülésen három új rendeletet alkottak meg. Egy érvényben lévõ helyi rendelet tartalmára irányuló képviselõi kezdeményezést viszont elutasítottak.
Rendeletalkotások
1-2. Két - egyhangú szavazással elfogadott - rendeletben egy-egy (a 4530/424 hrsz-ú és a 5206 hrsz-ú) területrészt soroltak át a törzsvagyonból a forgalomképes vagyonba.
3. A meglévõ rendelet szerkezetében és több szegmensében szükséges módosítás miatt új rendelet született (egyhangú szavazással) a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások igénybevételérõl és a fizetendõ térítési díjakról. Az elõzõ évihez képest az utóbbi nagyságában csak néhány intézmény vonatkozásában történt minimális díjemelés.
Rendeletmódosítás
Ferjancsics László önálló képviselõi indítványban kezdeményezte az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletérõl, valamint elidegenítésükrõl szóló 21/2014.(VI.20.) rendelet módosítását. Ebben a nem állami tulajdonból önkormányzati tulajdonba került helyiségek elidegenítésének szabályozását szigorította volna meg, az elõvásárlási jogosultság, a vételár- és egyéb kedvezmény megvonásával. Ezt azonban csak hat képviselõ támogatta, így a javaslat elvetésre került.

Fotó: Sándor Lajos

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok