címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A szakbizottsági hét összefoglalója

A szakbizottsági hét összefoglalója

A korábbi gyakorlatnak megfelelõen ebben a hónapban is a munkaterv szerinti plenáris ülés (április 23.) elõtti héten tartották tanácskozásukat Vác Város Képviselõ-testület szakbizottságai. Az alábbiakban az ezek nyílt részében elhangzott legfontosabb közérdekû információkat foglaljuk össze.
Gazdasági -Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hétfõn délután az árvízvédelmi projekt aktualitásairól szóló tájékoztató során elhangzott, hogy beruházás szakaszolását tartalmazó támogatási szerzõdés módosítást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elfogadta, és az aláírásra is került. A bizottság döntött ingatlan elidegenítésekrõl is. Ezek során úgy határoztak, hogy egy, a leendõ Kosdi úti körforgalom mellett lévõ terület megvásárlására értékbecslést kérnek és pályázatot írnak majd ki.
Mûvelõdési-Oktatási és Ifjúsági-Sport Bizottság (MOIS)
A keddi két bizottsági ülés közül elsõként a MOIS Bizottság több kérelmet is elbírált. A tagok két váci mûködtetésû általános iskola igazgatói pályázatának jelentkezõjét is meghallgatta. Mint ismertté vált, a Váci Petõfi Sándor Általános Iskola és a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola vezetõi feladatkörére egy-egy jelentkezõ, az eddigi igazgató Csánki Sándor, illetve Magyari József pályázik. (A bizottság sporttal összefüggõ napirendi pontjairól honlapunk Sporthírek rovatában adunk részletes tájékoztatást.)
Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

A második keddi bizottsági ülésen kiderült, hogy nem változik meg a Mezõ utcában a parkolási rend. Javasolja a bizottság a Piac utcai nyilvános illemhely fizetõssé tételét. Az elképzelések szerint a vasútállomás korszerûsítésével összefüggõ beruházás során végzett törmelékszállítás befejeztével - akár a jövõ hét során - a Telep utca teljes hosszában egyirányúsításra kerül, egészen a Naszály úti aluljáró felújításának befejezéséig.
Egészségügyi és Szociális Bizottság
A grémium megvitatta az Idõsek Otthona és Klubja, továbbá a Szociális Szolgáltatások Háza szervezeti és mûködési szabályzatáról, illetve szakmai programjáról benyújtott elõterjesztést, és ezeket átruházott hatáskörében jóvá is hagyta. A bizottság döntött továbbá az egészségügyi alapellátók (házi-, gyermek- és fogorvosok) minimal standard eszközeire benyújtott pályázatok elbírálásáról is, amely során az elõterjesztett tervhez képest néhány módosításra is sor került.
Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság (PÜB)
A bizottság csütörtökön megtartott ülésén jórészt az elõzõ napok szakbizottsági napirendjén már szereplõ és pénzügyi kihatással járó elõterjesztéseket tárgyalta meg. Ezeken túl megvitatták és a plenáris ülésnek elfogadásra ajánlották a holding és tagvállalatainak februári beszámolóját, illetve a benyújtott likviditási jelentést és a tavalyi költségvetés végrehajtásáról benyújtott anyagot is. Az utóbbi esetében a maradványként jelentkezõ mintegy 254 millió forintos összeget az idei költségvetés elsõ módosításában döntõ részben kötött célokra osztja majd fel várhatóan a képviselõ-testület. Szokás szerint a PÜB a testületi ülést megelõzõ napon ügyrendi témákban a másnapi tanácskozás várható forgatókönyvét tárgyalja majd meg, de terveznek soron kívüli ülést is még pénzügyi kérdésekben.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok