címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az áprilisi testületi ülés elõzetese

Az áprilisi testületi ülés elõzetese

Április 23-án csütörtökön délelõtt 9 órától a Városháza dísztermében tartja meg munkaterv szerinti soros ülését Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete. A kiadott meghívó szerint két zárt ülésen megtárgyalandó napirendi pont kivételével a tanácskozás nyilvános, azon bárki részt vehet.
Napirend elõtt interpelláció hangzik el, majd jelentés következik a lejárt idejû határozatok végrehajtásáról. A tájékoztatók sorában ezúttal a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl és a jelentõsebb beruházások aktualitásairól szóló anyag kerül a grémium elé. Ezt követõen a Váci Városvédõk és Városszépítõk Egyesülete mûködésérõl, az egyesület eltelt 28 éve alatt végzett tevékenységérõl, jelenlegi helyzetérõl szóló ismertetõt, majd az M2 és M0 autóút díjfizetési kötelezettségérõl, továbbá a múzeumfenntarthatósági pályázatokról benyújtott tájékoztatót ismerhetik meg a jelenlévõk.
A tervezett napirendi sorban négy témakörben is a holding tevékenységérõl lesz szó. Ezeket követi a Vác Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság 2014. évi beszámolója, majd a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola és Váci Petõfi Sándor Általános Iskola intézményvezetõi pályázatainak véleményezése.
A következõ tárgyalási blokkban a város gazdasági ügyei kerülnek megvitatásra: a likviditási jelentés, a 2014-es költségvetés végrehajtása és az idei büdzsé módosítása. Két további rendeletmódosítás is napirenden lesz: a közterületek használatáról és rendjérõl, illetve a fás szárú növények védelmérõl szóló elõírások változhatnak meg.
A tavalyi évre vonatkozó ellenõrzési jelentés megtárgyalása után több, folyamatban lévõ felújítási munka kapcsán a fedezet biztosítása végett rendelettõl való eltérést szükséges jóváhagynia a grémiumnak. Döntés születhet a Duna-Ipoly Önkormányzati Területfejlesztési Program Társulásban való további tagságról is. A gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2014. évi ellátásáról szóló beszámoló és több kérelem elbírálása után képviselõi hozzászólásokkal, kérdésekkel fejezõdik be a testületi ülés nyilvános része.
Már zárt körben fogják megválasztania a Váci Járásbíróság ülnökeit, majd a tervek szerint a Közbeszerzési Munkacsoport ülésérõl, illetve a Beszerzési Munkacsoport által elbírált pályázatokról benyújtott tájékoztató megvitatásával zárul az áprilisi képviselõ-testületi tanácskozás.
(A testületi ülésre szóló meghívó mellékletünkben megtalálható.)

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

Csatolt dokumentumok:
apriltestnapr.doc

EU pályázatok