címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Városi kitüntetésekre várnak javaslatokat

Városi kitüntetésekre várnak javaslatokat

Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testületének 63/2013. (XII.13.) számú rendelete szól a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról.

A város érdekében kifejtett kiemelkedõ munka elismerésére:
- VÁC VÁROS DÍSZPOLGÁRA;
- PRO URBE: - SZEMÉLYI;
- PRO URBE: - KÖZÖSSÉGI
díj adható.

VÁC VÁROS DÍSZPOLGÁRA;
A 63/2013. (XII.13.) számú rendelet 5. §-ának (1) bekezdése értelmében „A díszpolgári cím és díszoklevél adományozását a javasolt személy megnevezésével, tevékenységének és érdemeinek hiteles és részletes indokolásával, a Képviselõ-testület tagja, továbbá Vác Város polgára kezdeményezheti, valamint Vác Város Nemzetiségi Önkormányzatainak elnökei. A javaslatokat minden év június 15-ig lehet benyújtani a polgármesternek címezve.”

- PRO URBE: - SZEMÉLYI;
- PRO URBE: - KÖZÖSSÉGI


A 63/2013. (XII.13.) számú rendelet 6.§-ának (3) bekezdése értelmében „kitüntetésre javaslatot tehet a Képviselõ-testület tagja, a város szakmai, érdekvédelmi és politikai szervezete, egyházi szervezet, valamint Vác Város polgára, Vác Város Nemzetiségi Önkormányzatainak elnökei, továbbá civil szervezet is döntéshozó szervének többségi döntéssel meghozott javaslatával. A javaslatot a javasolt személy vagy közösség megnevezésével, tevékenységének és érdemeinek hiteles és részletes indokolásával minden év június 15-ig lehet benyújtani a polgármesternek címezve”.

Amennyiben javaslatot kíván tenni, úgy a javasolt személy nevét, címét, a javaslat indokait 2015. június 15-e (hétfõ) 12 óráig Deákné dr. Szarka Anita Vác Város Jegyzõje részére
személyesen: a Polgármesteri Hivatal fsz. 33. sz. irodájába,
postacímen: a 2600, Vác Március 15. tér 11. sz. levélcímre,
elektronikus úton: a sajto@varoshaza.vac.hu e-mail címre szíveskedjen eljuttatni.

A kitüntetések átadása 2015. augusztus 20-án, a Szent István napi ünnepségen, a város lakosságának nyilvánossága elõtt, ünnepélyes keretek között történik.

Vác, 2015. május 11.


Deákné dr. Szarka Anita s.k.
Vác város jegyzõje

Feladó: Városháza

EU pályázatok