címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A szerda Vácott is a Kihívás Napja

A szerda Vácott is a Kihívás Napja

Áprilisi ülésén Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete egyhangú határozatával úgy döntött, hogy városunk idén is csatlakozik a Kihívás Napja elnevezésû rendezvényhez.
A Magyar Szabadidõsport Szövetség által meghirdetett országos programra 2015. május 20-án, szerdán kerül sor. A felhívásra máris több váci oktatási-nevelési és városi intézmény, szervezet csatlakozott. A résztvevõk közül az önkormányzati intézményekben a város 10.45 és 11.00 között sportfoglalkozásokat szervez. Hasonlóra kérte fel az önkormányzat az illetékes tankerülethez tartozó, illetve az egyházi fenntartású iskolákat, amelyekben szintén az eseményhez kapcsolódó szabadidõsport jellegû foglalkozást tartanak.
Az immár 26. alkalommal megszervezett Kihívás Napja (eredeti elnevezése szerint Challenge Day) idén 2015. május 20-án nulla órától este kilenc óráig tart. A rendezvénysorozat célja a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, valamint a kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz. A verseny lényege, hogy mely településen teljesítenek több legalább egyenként 15 perces sportolást a lakosságszámhoz képest. A helyi sportjátékokban a központi szervezésen túl lakhelytõl, kortól, nemzetiségtõl és munkahelytõl függetlenül bárki részt vehet.
A legeredményesebb települések - lélekszámtól függõen hét kategóriában - megkapják a Magyarország legsportosabb települése díjat.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok