címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A szakbizottsági hét összefoglalója

A szakbizottsági hét összefoglalója

Az eddigi gyakorlatnak megfelelõen ebben a hónapban is a munkaterv szerinti plenáris ülés (május 21.) elõtti héten tartották meg tanácskozásukat a városi önkormányzat szakbizottságai. Az alábbiakban az ezek nyílt részében elhangzott legfontosabb közérdekû információkat foglaljuk össze.
Gazdasági -Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hétfõn délután az árvízvédelmi projekt aktualitásairól szóló tájékoztatóban szerepelt, hogy az elsõ szakasz - a börtön és a kompkikötõ közötti rész - kivitelezése várhatóan szeptember elsején indul és november végére készül el.
A tagok az önkormányzati tulajdonrésszel bíró gazdasági társaságok elõzõ évi mérlegbeszámolóját és üzleti tervét kivétel nélkül tárgyalásra javasolták a képviselõ-testületnek.
Támogatták azt az elképzelést is, hogy a Váci Távhõszolgáltató Kft. és a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. egybeolvadjon, az utóbbi nevének továbbvitelével és Jászai Péter irányításával, a Távhõ Kft. jelenlegi telephelyén. Rakonczai Róbert megbízatása a Váci Távhõ Kft. élén június végén megszûnik, nem kívánja azt meghosszabbítani.
A grémium saját hatáskörben úgy határozott, hogy a Piac utcai nyilvános illemhely a jövõben 100 forintos használati díjjal mûködjön. A fizetõssé tétel akkor lép életbe, ha az üzemeltetõ Váci Városfejlesztõ Kft. felszereli a pénzérmével mûködõ automata ajtókat.
Mûvelõdési-Oktatási és Ifjúsági-Sport Bizottság
A keddi két bizottsági ülés közül elsõként a MOIS Bizottság javasolta a képviselõ-testületnek, hogy az Alsóvárosi Óvoda vezetõi posztjára pályázat nélkül újabb öt évre az eddigi vezetõt, Lambekné Gál Gabriellát nevezze ki.
Egyetértettek abban is, hogy az idei Váci Világi Vigalom szervezésére az eddigi 22,5 millió forintos keret kerüljön megemelésre 2 millió 540 ezer forinttal.
Pályázat kiírását javasolták a Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatói feladatkörére. (Mint korábban hírül adtuk, Mándli Gyula megbízatása lejár, és bejelentése szerint nyugdíjba vonul.)
A Vácott mûködõ 17 iskola Intézményi Tanácsába javasoltak személyeket, a delegálásokról a plenáris ülésen születik döntés.
Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
A második keddi bizottsági ülésen a jelentõsebb beruházásokról szóló tájékoztató vitájából kiderült, hogy az I. világháborús emlékmû Pünkösd környékén készül el, avatására pedig várhatóan május 31-én kerül sor.
A közvilágítás korszerûsítését célzó projekt kivitelezési terveinek pontosítása folyamatban van. A leszerelendõ világítótestek ügyében több irányban is tárgyalások folynak a tulajdonos céggel.
A vonatkozó jogszabályi elõírások alapján meghatározták az Integrált Településfejlesztési Stratégia elemeit, kitûzték a jövõbeli lépések irányát és konkrét akcióterületeket jelöltek meg a város fejlõdése érdekében.
Nem járult hozzá a tagság, hogy a Horváth Mihály utcában a zöld terület kárára parkolókat építsen a kérelmezõ.
Egészségügyi és Szociális Bizottság
Napirend elõtt Sámoly György, a Jávorszky Ödön Kórház megbízott fõigazgatója adott tájékoztatást az intézmény helyzetérõl és az egészségügy átszervezését érintõ elképzelések esetleges váci vonatkozásairól.
A grémium ezt követõen megvitatta a Bölcsödék és Fogyatékosok Intézménye, valamint a Szociális Szolgáltatások Háza szakmai programjának módosítását, illetve utóbbi Szervezeti és Mûködési Szabályzatának aktualizálását.
Az egészségügyi primer prevenciós pályázatra beérkezõ jelentkezések közül hatot javasolt a képviselõ-testületnek anyagi támogatásra.
Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság (PÜB)
A bizottság csütörtökön megtartott ülésén jórészt az elõzõ napok szakbizottsági napirendjén már szereplõ és pénzügyi kihatással járó elõterjesztéseket tárgyalta meg. Ezeken túl megvitatták a beterjesztett költségvetési módosítást és a likviditási jelentést, valamint elfogadásra javasolták a Váci Városfejlesztõ Kft. és tagvállalatai által a márciusi tevékenységrõl benyújtott beszámolókat.
Szokás szerint a PÜB a testületi ülést megelõzõ napon ügyrendi témákban a másnapi tanácskozás várható forgatókönyvét tárgyalja majd meg.

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok