címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Több mint félszáz napirendi pont

Több mint félszáz napirendi pont

Maratoninak ígérkezõ ülést tart május 21-én csütörtökön Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete. A napirendi pontok száma jóval meghaladja az ötvenet.
A Városháza nagytermében délelõtt 9 órakor kezdõdõ éves munkaterv szerinti tanácskozás nyitánya a lejárt határidejû határozatok áttekintése lesz. A tájékoztatók sorában találjuk a bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirõl és a jelentõsebb beruházások aktualitásairól szóló anyagot, továbbá a Családbarát önkormányzat cím elnyerésével és a képviselõi munkához szükséges tájékoztatási jog terjedelmével kapcsolatos információt.
A napirendi sort a Váci Rendõrkapitányság vezetõjének a 2014-es munkáról szóló beszámolója nyitja. A holding tagvállalatainak márciusi tevékenységrõl szóló beszámolója után következnek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tavalyi mérlegbeszámolójának, továbbá idei üzleti tervének megvitatása. A likviditási jelentés elfogadása után döntés születhet rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatási kérelem benyújtásáról is.
A magyar nyelvért emlékdíj alapításáról és adományozásáról szóló rendelettervezet vitája mellett módosíthatják az idei városi büdzsét, illetve a közterületek használatáról és rendjérõl szóló rendeletet. Dönthetnek a Váci Távhõszolgáltató Kft. és a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. összevonásáról is.
A további napirendi elõterjesztések sorában találjuk mások mellett a 2015-ös munkaterv, illetve a közbeszerzési szabályzat megváltoztatására benyújtott javaslatot, továbbá a vigalom pótfinanszírozását célzó elõterjesztést is. A tervek szerint megválasztják a Vácott mûködõ iskolák intézményi tanácsába küldött delegáltakat. Pályázat kerül kiírásra a Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatói posztjára. Több kérelem elbírálása után képviselõi hozzászólásokkal, kérdésekkel fejezõdik be a testületi ülés nyilvános része.
Már zárt körben fognak dönteni több városi kitüntetés odaítélésérõl, továbbá fellebbezésekrõl, ingatlanügyrõl és tájékoztatót hallgatnak meg a Közbeszerzési Munkacsoport által elbírált pályázatokról.
(A testületi ülésre szóló meghívó mellékletünkben megtalálható.)

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

Csatolt dokumentumok:
majmeghi.doc

EU pályázatok