címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fotós fõváros lesz Vác

Fotós fõváros lesz Vác

Alig ért véget a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó, szombattól újabb rangos kulturális seregszemlének ad otthont Vác, ezúttal fotósokkal a fõszerepben.

A Magyar Fotómûvészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége július 4-11. között Vácott rendezi hagyományos nyári egyetemét, amelyre az ország minden részébõl csaknem száz résztvevõt várnak a szervezõk.
"Az összeállított gazdag program garancia arra, hogy a résztvevõk sok nagyszerû fotós lehetõséggel élhessenek, fontos új ismereteket szerezzenek, és igazán jól érezzék magukat ebben a gyönyörû városban" - mondta Horváth Imre, a MAFOSZ elnöke.
Cservenák Péter fõszervezõ szerint igen sûrû hetük lesz a résztvevõknek: a programban tárlatok és egyéni kiállítások, szakmai bemutatók, mûhelyfoglalkozások, fotós séták, kirándulások, játékos fotós vetélkedõk, kötetlen beszélgetésekre alkalmat adó vendéglátó programok szerepelnek.
A találkozó nemzetközi jellegét erõsíti, hogy eljön a cseh testvérváros, Otrokovice "Beseda" fotóklubjának több tagja és szerb vendégek is érkeznek.
A nyári egyetemet az esemény fõvédnöke Fördõs Attila nyitja meg szombaton, fél hatkor. A mûvelõdési központban megnyílik az idei MAFOSZ Szalon tárlat, továbbá a házigazda Forte Fotóklub Vác tagjainak közös bemutatkozó kiállítása.
Aztán az ezt követõ napokban lépten-nyomon fotósok lelkes seregével találkozhatunk városszerte, akiknek az itt készülõ munkáiból szintén összeáll majd egy tárlat, illetve a legjobbnak ítélt felvételekbõl albumot is kiadnak a szervezõk.

(Ribáry)

Feladó: Városháza

Fotó: Cseledy András Sándor

EU pályázatok