címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Egyedi buszvárók épültek Kisvácon

Egyedi buszvárók épültek Kisvácon

Történelmi leírások és különös fotók teszik egyedivé a buszvárók külsejét a kisváci felújított megállókban. A rossz állapotú várók oldalfalai és a tartószerkezetek is megújultak, a tetõ pedig a legkorszerûbb UV álló anyagból készült. A Rákóczi tér, Dózsa György út, Németh László út iskola város, Balassagyarmati út és az Árpád út megállójának környezete is új külsõt kapott. A felújítás kezdeményezõje Kriksz István, az I. számú választókörzet képviselõje elmondta, az újjáépítés nem volt kérdéses, hiszen a váci és kisváci emberek legforgalmasabb megállóiról van szó. Ez naponta több mint ezer utazót, dolgozót, iskolásokat és nyugdíjasokat érint, akik ezekben a megállókban várakoznak.
- Igyekeztem odafigyelni arra, hogy a várakozás percei minél kellemesebbek legyenek és a város szépségeit értékeit – melyek mellett naponta elhaladunk – figyelmük középpontjába helyezhessük. Nagyon fontos szempont volt, hogy ne csak biztonságos, hanem esztétikus legyen az a hely, ahol ilyen sokan megfordulnak. Remélem sokáig örömet fog okozni az embereknek. Az elkövetkezendõ idõszakban gyalogos járdák a kerékpárút felújítására is különös gondot kell majd fordítani. Fontos hogy ezen közlekedõ utak környezetét is szebbé tegyük. A busszal való közlekedésre visszatérve, szeretném elérni, hogy a Tesco buszok is útba ejtsék a már felújított kisváci buszmegállókat– mondta Kriksz István.
A váci levéltár igazgatója, Dr. Horváth Ferenc állította össze a történelmi leírásokat, amelyek az ismert helyszínek múltját idézik fel. Cservenák Péter a váci fotóklub elnöke pedig segített a képek összegyûjtésében és kiválasztásában. A felújítási munkálatokat a Servitum Kft. vezetõje Csatári Endre fogta össze és irányította. Az egyedi megállók kialakítása csaknem két és félmillió forintba került.

Feladó: Városháza

EU pályázatok