címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Cselédek címû darab bemutatására készül a színház

A Cselédek címû darab bemutatására készül a színház

Zenés-verses estekkel, vígjátékokkal és több saját produkcióval készül az új évadra a Váci Dunakanyar Színház.
Hobó négy elõadással lép színpadra, József Attila, Jim Morrison és Vlagyimir Viszockij (Hármasoltár); Ady Endre; Pilinszky János; Csokonai Vitéz Mihály mûveibõl állította össze zenés-verses estjeit.
Jean Genet: Cselédek címû klasszikus mûvét Bakos-Kiss Gábor rendezésében viszi színre a teátrum – a premier október 2-án lesz.
Újdonság, hogy a készülõ darab kulisszatitkaiba is betekinthetnek az érdeklõdõk, szeptember 25-én 19 órától nyílt próbára várják a közönséget - a belépés díjtalan, regisztrációs jegyet a színház jegypénztárában lehet igényelni.
A népszerû Víg Vác bérlet az új évadban három, felhõtlen szórakozást ígérõ darabra érvényes.
Jean Genet: Cselédek
Jean Genet francia író és drámaíró színmûvében Claire és Solange, a két szolgalelkû és alázatos cseléd úrnõjük minden kívánságát teljesíti, állhatatosan és odaadóan lesik a Madame minden kérését. De valóban makulátlan tiszteletrõl tanúskodik mindez? Mi történik akkor, amikor nincs otthon a ház úrnõje? Hiszen a két cseléd olykor magára marad, és e parányi, zárt világban nem marad más számukra, csak a játék. Egy titkos szertartás, egy kis rituális tréfa, amelyben eltûnik minden határ való és valótlan, igazság és látszat között.
A szöveg fordulatokkal teli rejtvényként szolgál, amelyben a bravúros írói találékonyság szüntelen feszültséget teremt, és amelyben a tükrök csak hamis képet festenek.
Genet remekmûve emlékezetes színházi estet ígér, amelynek során hol az abszurd és fekete humor, hol pedig a finom, ironikus élc nevettet.
Bakos-Kiss Gábor rendezése három különlegesen izgalmas színésznõ elõadásában lesz látható, a szereplõk: Pataki Szilvia, Szabó Erika, Molnár Gyöngyi.
Felújításokkal és korszerûsítésekkel is készült a Váci Dunakanyar Színház a nyári szünetben: az oldalbejáratnál akadálymentesítõ rámpa épült a mozgáskorlátozottak számára, bõvült a mosdó blokk, a színészeknek pedig elkészült a mûvészbejáró.

Feladó: Ribáry Zoltán

EU pályázatok