címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Egyre több élelmiszer-adomány kerül a deákvári zöld dobozba

Egyre több élelmiszer-adomány kerül a deákvári zöld dobozba

Konzervek, tartós élelmiszerek és pékáruk is naponta kerülnek a deákvári Jézus Szíve templomhoz kihelyezett zöld adománydobozba. A rekeszeket június óta folyamatosan töltik a lelkes segítõk.

- Hálásak vagyunk minden adományozónak, akik idõrõl-idõre elhelyeznek különbözõ élelmiszereket a rászorulóknak a deákvári templom kerítésére júniusban felszerelt zöld dobozban, a tapasztalatok azt mutatják, hogy tényleg hiánypótló ez a karitatív kezdeményezés - értékelte az elsõ hónapokat az egyik ötletgazda, Petõ Csilla. - A jó ügyet felkaróló, és a gyûjtõt szemmel tartó Rolik Róbert plébános atya elmondása szerint egyre többen vannak, akik rendszeresen elhelyeznek adományt a dobozban, illetve az is megfigyelhetõ, hogy a rászorulók egyre inkább megszokják, hogy itt mindig találnak maguknak élelmiszert. Hozzáteszem: nagyon nagy segítségünkre van egy magát megnevezni nem akaró vállalkozó, aki heti rendszerességgel segít jelentõs mennyiségû pékáruval. A leklesítõ tapasztalatok alapján az a célunk, hogy a belvárosban szintén legyen zöld doboz, ezzel egyébként Vác lenne az elsõ olyan kisváros az országban, ahol két ilyen gyûjtõ is van.
Petõ Csilla végszóként megfogalmazta: köszönettel várják minden segíteni szándékozó felajánlását-adományát, s bíznak benne, hogy mind többen átérzik a mottó igazságát, miszerint "Jónak lenni jó”.
A gyûjtödobozt hosszú távra tervezték az ötletgazdák. A cél az, hogy az év minden napján lehessen adományozni és így minél több rászorulóhoz jusson el a rekeszek tartalma.

Feladó: Ribáry Zoltán

EU pályázatok