címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Becsengettek az iskolákban

Becsengettek az iskolákban

Összességében csaknem hétezer diák ült az iskolapadba szeptember 1-jén a város oktatási intézményeiben. Az elsõ tanítási napon az Árpád Fejedelem Általános Iskolában a rendõrkapitánytól a bûnmegelõzéssel kapcsolatos tudnivalókról is tájékoztatást kaptak a gyerekek, de az iskolarendõrök természetesen a többi intézményben is elmondják a fontos imsereteket.
Több iskolában már hétfõn megtartották a tanévnyitó ünnepséget, míg másutt egybekötötték ezt a szeptember 1-jei elsõ tanítási nappal.
A KLIK Váci Tankerületének városi intézményeiben (az általános iskolák mellett ebbe a körbe tartozik a Madách-gimnázium is) mintegy 3000 diák kezdte meg tanulmányait az új tanévben, az általános iskolások létszáma 2505, közöttük 297 elsõs ült be a padokba.
Több más intézményhez hasonlóan az Árpád Fejedelem Általános Iskolában ugyancsak kedden tartották a tanévnyitót, bûnmegelõzési tájékoztatóval egybekötve.
Latrovszky Gábor r. alezredes, városi kapitány elmondta, valamennyi középiskolának van bûnmegelõzési tanácsadója,a továbbiakban az a céljuk, hogy az összes általános iskolának legyen iskolarendõre, de az óvódák körében is fontosnak tartják a rendõrség hasonló jellegû jelenlétét.
A rendõrség egyébként - más társszervezetekkel összefogva - egészen szeptember végéig minden kiemelkedõen forgalmas, veszélyes helyen minden nap felügyeletet biztosít a tanulók biztonságos megérkezéséhez az iskolakezdéskor.

Feladó: Ribáry Zoltán

EU pályázatok