címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

2015. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram,

 2015. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram,

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján került meghirdetésre a 2015. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram, a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélõ, felsõfokú végzettséggel rendelkezõ fiatalok részére.

A program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának idõtartama 12 hónap, melyet Magyarországon a fõvárosi vagy megyei Kormányhivatalnál töltenek. A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye és a befogadó intézmények igényeinek megfelelõen. A résztvevõk szakmai fejlõdését a program teljes idõtartamában mentorok segítik.
A program várható idõtartama: 2015. december 1 - 2016. november 30.

Pályázni csak elektronikus formában, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldalon lehetséges, magyar nyelvû önéletrajz és a végzettséget igazoló okirat másolatának feltöltésével. Ennek határideje: 2015. október 15. éjfél.

Pályázati feltételek:

• a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. év;
• magyar állampolgárság;
• felsõfokú iskolai végzettség (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves fõiskolai képzésen szerzett oklevél;
• a pályázat benyújtásakor kormányzati szolgálati jogviszony nem áll fenn;
• az ösztöndíjprogramban történõ sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történõ munkavégzést.

A beérkezett pályázatok alapján formai szûrésen megfelelt pályázók egy komplex kiválasztási eljáráson vesznek részt. A kiválasztási eljárás elsõ fordulója egy online kompetenciateszt kitöltését foglalja magában, mely a jelentkezési határidõt követõen minden jelentkezõ részére azonos idõben kerül megnyitásra. Ennek várható idõpontja 2015. október 19-22., melyen minden formailag helyes pályázatot benyújtó pályázó részt vehet.

A szóbeli meghallgatások alapján a kormányhivatalok javaslatot tesznek a kiválasztás második körébe kerülõ jelentkezõkre vonatkozóan. A szóbeli elbeszélgetések eredményei alapján maximum 120 fõ (kormányhivatalonként a legjobb 6 jelentkezõ) kerül behívásra a második szóbeli és írásbeli fordulóra, amelynek helyszíne Budapest.
Az eredmények összesítését követõen a Program Irányító Bizottság javaslatot tesz a nyertes pályázók személyére, ami alapján a személyzetpolitikáért felelõs miniszter dönt az ösztöndíjak odaítélésérõl.
A pályázatok elbírálásának végsõ határideje: 2015. október 31.

Az ösztöndíj összege egységesen 110.000.- Ft/hó, mely a vonatkozó jogszabályok alapján adó-és járulékmentesen kerül kifizetésre.

Feladó: Városháza

EU pályázatok