címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Jubileumi ünnepség a Sirály utcai óvodában

Jubileumi ünnepség a Sirály utcai óvodában

Negyven évvel ezelõtt kezdte meg mûködését a Sirály utcai óvoda, a jeles évforduló alkalmából pénteken jubileumi ünnepséget tartottak a Deákvári Óvodák legnagyobb tagintézményében.
A jubileum kapcsán a folyosón gazdag fotókiállítás látható az elmúlt évtizedekrõl, de a tablók nem az intézmény - esetleg a sajtóban is - dokumentált eseményeirõl szólnak elsõsorban, hanem sokkal inkább a hétköznapi életrõl, fõszerepben a gyerekekkel és nevelõikkel, vagyis nagyon sokan magukra ismerhetnek a kitûzött régi felvételeken.
Kandi Józsefné tagintézmény vezetõ elmondta: hat csoportjuk van, évrõl évre jelentõs a túljelentkezés, ami miatt rendre létszámkeret túllépési lehetõséget kell kérniük, de szavai szerint ez nem teher, sõt inkább öröm, hiszen így konkrét visszaigazolást kapnak arról, hogy jól végzik a munkájukat.
Szinovszki Ágnes, a Deákvári Óvodák igazgatója szintén kiemelte, hogy a Sirály utcai óvodában folyamatosan maximálisan kihasznált a férõhelykeret, illetve a szakmai munka kapcsán hozzátette: fontos, hogy az idei évtõl gyógypedagógus munkatárssal egészült ki az itt tevékenykedõ szakembercsapat.
- Egy örök érvényû görög bölcsességet idézve a gyökereket nem látni, de tudni kell, hogy azok tartják a fát. A felnövekvõ generációk nevelése terén pedig ezt az alapot közösségi értelemben az óvodai évek jelentik. Tehát nagy felelõsségük van a kisgyerekekkel foglalkozó szakembereknek, és büszkék lehetünk, mert a város intézményeiben kiemelkedõ színvonalú a szakmai munka - mondta köszöntõjében Mokánszky Zoltán sportért és kultúráért felelõs alpolgármester.
A jubileumi ünnepségen hangos ovációval fogadták a kisgyerekek óvónõik kórusénekét és Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok címû mûve bábjátékos elõadását, ami után apró ajándékokat is kaptak, "titokzatos" jótevõknek köszönhetõen.

Feladó: Ribáry Zoltán

EU pályázatok