címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Játszótér önerõbõl, képviselõi ajándékkal

Játszótér önerõbõl, képviselõi ajándékkal

Van egy kis játszótér Deákváron, a Párta utcában, melyet a környezõ tömbházakban élõk alakítottak ki önerõbõl. A választókerület képviselõje, Mokánszky Zoltán alpolgármester szavai szerint ez nagyszerû példa arra, hogy a lakóközösségek maguk is tehetnek közvetlen környezetük szebbé, komfortosabbá tételéért. A városvezetõ saját fizetésébõl, ajándékként a napokban egy strapabíró, tetszetõs csúszdát állíttatott fel a helyszínen.
- Kilencvenhat család él a játszóteret övezõ tömbházakban, és úgy gondolták, hogy szükségük van egy kis játszótérre, ahol a szabad levegõn is biztonságban tudhatják a kisgyerekeket. De ez a hely egyúttal a felnõtteknek is fontos találkozási pontot kínál, jól kihasználja tehát a közösség. Nagyon tetszik ebben az összefogásban, hogy az itt élõk úgy gondolják, nem lehet mindent a várostól elvárni, saját maguk is tehetnek környezetük élhetõbbé tételéért, ez példa értékû, ezért döntöttem úgy, hogy meglepem õket ezzel a csúszdával - fogalmazott Mokánszky Zoltán.
A városvezetõ hozzátette: az ajándékozás egy program kezdete, ugyanis választókerületében több más helyszínen ugyancsak szükség van különbözõ szabadtéri játékokra, így a jövõben más lakóközösségeknek is adományozni kíván ilyen eszközöket.

Feladó: Városháza

EU pályázatok