címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Bõvülhet a hajléktalanok ellátásának rendszere

Bõvülhet a hajléktalanok ellátásának rendszere

A hideg idõszak beköszöntével ismét megtartotta hagyományos téli nyílt napját a Szociális Szolgáltatások Háza hajléktalanszállója.
A hajléktalanok társadalmi visszailleszkedését szeretné segíteni az önkormányzat, errõl Fördõs Attila polgármester beszélt az eseményen.
Fördõs Attila bejelentette: az önkormányzat új bérlakás-építési programjában olyan lakásokat is kijelölnek, amelyeket a mostani helyzetükbõl szabadulni kívánó hajléktalanoknak kínálnak majd fel. Egyúttal felkérte az intézmény vezetõit, készítsenek elõterjesztést arra vonatkozóan, hogy a nappali melegedõ minden nap nyitva tarthasson a téli idõszakban. A nyílt napon a polgármester arra kérte a napközben zömmel az utcákon, köztereken tartózkodó hajléktalanokat, hogy legyenek tekintettel a többi állampolgárra, mert minél kulturáltabb viselkedésükkel õk maguk is hozzájárulhatnak az elõítéletek gyengítéséhez, az elfogadás erõsítéséhez.
A rendhagyó napon a szálló ellátottjai körükben köszönthették Toldi Tamás énekest, és fellépett egy budapesti, hajléktalanok alkotta kis színkör is.
Czaudtné Járja Andrea csoportvezetõtõl megtudtuk: jelenleg csaknem félszáz hajléktalan van az intézmény látókörében-ellátásában, és a hideg idõszak beköszöntével kérnek minden állampolgárt, hogy ha rászorulóval találkoznak, jelezzék nekik.
Klinger Mária, a Szociális Szolgáltatások Háza igazgatója elmondta: a decemberi testületi ülésen már a képviselõ-testület asztalán lesz a nappali melegedõ meghosszabbított nyitva-tartására vonatkozó elõterjesztés.
A nyílt nap alkalmából a Vöröskereszt váci csoportja téli ruhákból összeállított adományt vitt az intézménybe, de mások, így a különbözõ keresztény egyházak karitatív szervezetei is rendszeresen támogatják a hajléktalanszállót.

Feladó: Ribáry Zoltán

EU pályázatok