címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

FEBRUÁRBAN SEM UNATKOZUNK

FEBRUÁRBAN SEM UNATKOZUNK

Ahogy az év elsõ hónapja úgy február is bõvelkedik majd színes, érdekes programokkal. A hónap elsõ napja például egy könyv bemutatóval kezdõdik. Nem is akármilyennel. A Váci fényképes könyvet ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak a Tragor Ignác Múzeumba, amikor délután 5 órakor Cservenák Péter a FORTE Fotóklub elnöke mutatja be az illusztris írásmûvet.

Egy nappal késõbb: Aprók Tánca óvodásoknak, kisiskolásoknak, majd pedig Össztánc, vagyis tánctanulás kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Váci Egyházmegye Oktatási Központjában.

Szerdán azok örülhetnek, akik szeretik a humort, hiszen kabaré lesz a Madách Imre Mûvelõdés Központban. A nevettetõk között ott lesz Kõhalmi Zoltán, Janklovics Péter, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

A Váci Dunakanyar Színház elõadásában pedig Olt Tamás romantikus komédiáját lehet megnézni a Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. A darab, egy fiatal író, Viktor viharos szakításával veszi kezdetét. Ez már ki tudja hányadik, és ki tudja hányadik viharos. Gyökeres változást vett életében új társa a hozzá szegõdött bassett hound, Brúnó. Az együttélési normákról alapvetõen mást gondoló Brúnó és gazdája egy sor kalamajkába keveredik, s közben a különös véletlen folytán Viktor találkozik egy régi osztálytársával, a házasságában a boldogság hajdani ígéretét keresõ Dorkával. Vitathatatlanul izzani kezd közöttük a levegõ…
Egy igazi fiatalos romantikus komédia kerekedik a történetbõl, semmi esetre sem csak fiataloknak.

Február 4-én Mítoszrombolás címen az általános iskolásoknak kiírt rajzpályázatra beérkezett pályamûvek kiállítása tekinthetõ meg. Helyszín a Katona Lajos Városi Könyvtár.

És ha csütörtök, akkor Püspöki Gazdapiac. Vagyis váci és vác környéki termelõk friss zöldségeket, gyümölcsöket, saját termelésû és készítésû pékárukat, tejtermékeket, lekvárt, mézet árulnak.

Ugyancsak csütörtökön lehet megnézni, illetve meghallgatni Pálos Frigyes prépost atya elõadássorozatát a Ferenc pápa által meghirdetett jubileumi év kapcsán.

Pénteken Kávéházi Zenés Esték, vagyis - néha rockos, néha romantikus - élõzenés estek a Margaréta kávéházban.

Szombaton pedig Beethoven est – a Váci Szimfonikus Zenekar hangversenye a Bartók Béla Zeneiskolában. Karmester: Farkas Pál.

Délelõtt pedig Váci Cyclecross verseny, amelynek helyszíne a Liget, mely magába foglalja a Hétkápolna kegytemplomot és a horgásztavat is. A pálya kijelölésekor igyekeztünk a váciak számára oly kedves-kedvelt Liget szépségeit is megmutatni.
A pálya inkább gyors, mint nehéz, de megtalálható lesz benne lépcsõsor, épített akadály, szûk kanyar, veretõs rész egyaránt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok