Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2016. február 5., péntek]

Az utcán hagyott üzemképtelen autókat elviszik

Elszállítják azokat a járműveket, amelyeket üzemképtelenül, rendszám nélkül hagynak tulajdonosaik Vác közterületein. A tartósan, engedély nélkül tárolt jármű tulajdonosa először felszólítást, majd két hét türelmi időt kap az elszállításig. Az üzemképtelen gépjárművet, csak közterület foglalási engedéllyel, maximum egy hónap időtartamig lehetséges tárolni. A határidőt túllépők járműveit az ide vonatkozó jogszabályok alapján a Felügyelet elszállíttatja, majd a szállítással és az őrzéssel megbízott cég fél évig őrzi. Ha a tulajdonos a szállítást követő hat hónapon belül nem jelentkezik gépjárművéért, abban az esetben a gépjárművet véglegesen kivonják a forgalomból és értékesítik. A tulajdonosoknak a szállítás és a tárolás díját is ki kell fizetniük. Az elszállított járművek listája és további információk a honlapunkon, az “Elszállított járművek” menüpont alatt található.
Fontos, hogy minden gépjármű tulajdonos vagy üzembentartó ellenőrizze a forgalmi engedélyének érvényességét és az autó műszaki állapotát. Ha valaki a lakókörnyezetében elhagyatott, feltűnően rossz állapotú gépjárművet lát, azt mindenképp jelezze a Közterület – Felügyelet felé. Tapasztalatok szerint minden második autótulajdonos elviszi járművét a megadott két héten belül.

Feladó: Városháza

Rendőrségi hírek [2016. február 2., kedd]

Az engedélyügyi ügyfélfogadás rendje megváltozik

Tisztelt Ügyfelek!

Az engedélyügyi ügyfélfogadás rendje 2016. február 8-tól megváltozik!

Az új ügyfélfogadási rend:
minden héten
Kedd: 08:00-tól 14:00-ig
Csütörtök: 08:00-tól 14:00-ig

Váci Rendőrkapitányság
Igazgatásrendészeti Osztály

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Anyakönyv [2016. február 2., kedd]

Vácott született váci lakosok

Kurali Szabolcs és Diósi Nikolett gyermeke: Zalán /Vác/
Együd Béla Péter és Ivanics Natália Gabriella gyermeke: Dávid /Vác/
Csernák Ádám és Madár Viktória gyermeke: Luca /Vác/
Csernus István és Szanyi Tímea gyermeke: Tamás Olivér /Vác/
Ojtozi Zoltán és Bata Enikő gyermeke: Márton /Vác/
Jeszenszky Pál és Szalma Katalin gyermeke: Hunor József /Vác/
Hugyecz Mihály Gábor és Pap Katalin gyermeke: Márkó Gábor /Vác/
Lakatos Gábor és Bakondi Adrienn gyermeke: Balázs /Vác/

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2016. február 2., kedd]

Házasságot kötött váciak

Gyetven János és Tyukodi Angelika /Vác/

Feladó: Városháza

Bódog Lajos /1963/ Vác
Bogdán Istvánné sz: Holló Mária /1926/ Vác
Ristyák Géza /1950/ Vác
Sárközi Ajtony Józsefné sz: Benke Éva Katalin /1947/ Vác
Nagy Lászlóné sz: Maczkay Ágota Gizella /1938/ Vác

Feladó: Városháza

Sport [2016. február 1., hétfő]

Vereség a bajnokságban, továbbjutás a kupában

A váci női kézilabdások tizenhat gólos vereséget szenvedtek a hét végén a bajnokság egyik élcsapata, a Győr otthonában.
Az első osztályú női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában Győrben vendégeskedtek a váciak. A közel 3 ezer néző előtt lejátszott mérkőzés végeredménye: Győri AUDI ETO KC – Ipress Center Vác 38–22.
A hazaiaknál Löke 8, Alstad és Groot 5-5, a váciaknál Helembai 4, és Liscsevics 3 góllal volt a legeredményesebb.
Még hét közben a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé kerülésért a váci csapat 28-28-as döntetlent játszott - idegenben - a Debrecennel.
A pontosztozkodás az Ipress Center Vácnak kedvezett így ők jutottak a legjobb 8 csapat közé a kupában.

Feladó: Városháza

Pályázatok [2016. február 1., hétfő]

A Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola munkatársakat keres

A Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felsőfokú végzettségű, mérlegképes gazdasági vezető munkatársat, valamint középfokú végzettséggel gazdasági ügyintéző, könyvelő kollégát keres.
Előny: RLB60, KIRA program ismerete.
Jelentkezés: szakmai önéletrajz, végzettséget igazoló dokumentumok megküldésével a keri.vac@reformatus.hu e-mail címre.

Feladó: Városháza

Email: keri.vac@reformatus.hu

Közélet [2016. február 1., hétfő]

Tisztelt Váci Vállalkozók! Tisztelt Váci Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Vác Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. november 19-i ülésén elfogadta a helyi építményadóról szóló 35/2015.(XI. 20.) önkormányzati rendeletet. A megalkotott helyi jogszabály szerint az adó éves mértéke adótárgyanként továbbra is 600 Ft/m2, 2016. január 1-től azonban már csak azon vállalkozások mentesülnek az építményadó-kötelezettség alól, akiknek (amelyeknek) a vállalkozási célra hasznosított, építményadó-köteles épületének hasznos alapterülete (több építményadó-köteles épület esetén az épületek együttesen számított hasznos alapterülete) nem haladja meg a 200 m2-t.

Tisztelettel kérjük leendő adózóinkat (értve ezalatt azokat, akik illetve amelyek 201-500 m2 közötti alapterületű vállalkozási célú épülettel, épületekkel rendelkeznek) hogy legkésőbb 2016. március 1-ig szíveskedjenek az adóbevallásukat postai úton benyújtani vagy azt ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal 35. számú irodájában leadni.

Felhívjuk az érintettek szíves figyelmét a határidő feltétlen betartására tekintettel arra, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 172. §-ában foglaltak szerint a bevallás elmulasztása vagy annak előírt határidőn túli benyújtása esetén 500 ezer forintig terjedő mulasztási bírság kiszabására kerülhet sor.

Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Adó Osztály

Feladó: Városháza

Nagyon színvonalas, nagyon illusztris. Talán így lehetne a legjobban jellemezni azt a könyvet, amely most jelent meg.
A Csukovits Anita és Forró Katalin munkáját dicsérő kiadványban - mely a Tragor Ignác Múzeum fotógyűjteményéből válogatott mintegy 400 fotóból és a hozzájuk fűzött rövid leírások áll - megelevenedik Vác elmúlt 150 éve és a váci fotográfia története.
A “Váci fényképes könyv” a Tragor Ignác Múzeum jóvoltából látott napvilágot, és már kapható a “Memento Mori & Ars Memorandi” kiállítóhely pénztárában. Az igen nívós könyvet február 1-én, hétfőn, délután 5 órakor mutatja be Cservenák Péter, a FORTE Fotóklub Vác - tavaly év végén a "Polgármester Díja" kitüntetéssel elismert – elnöke.
Az ünnepélyes bemutatójára minden érdeklődőt szeretettel vár a múzeum.

Feladó: Városháza

Közélet [2016. január 30., szombat]

FEBRUÁRBAN SEM UNATKOZUNK

Ahogy az év első hónapja úgy február is bővelkedik majd színes, érdekes programokkal. A hónap első napja például egy könyv bemutatóval kezdődik. Nem is akármilyennel. A Váci fényképes könyvet ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak a Tragor Ignác Múzeumba, amikor délután 5 órakor Cservenák Péter a FORTE Fotóklub elnöke mutatja be az illusztris írásművet.

Egy nappal később: Aprók Tánca óvodásoknak, kisiskolásoknak, majd pedig Össztánc, vagyis tánctanulás kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Váci Egyházmegye Oktatási Központjában.

Szerdán azok örülhetnek, akik szeretik a humort, hiszen kabaré lesz a Madách Imre Művelődés Központban. A nevettetők között ott lesz Kőhalmi Zoltán, Janklovics Péter, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

A Váci Dunakanyar Színház előadásában pedig Olt Tamás romantikus komédiáját lehet megnézni a Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. A darab, egy fiatal író, Viktor viharos szakításával veszi kezdetét. Ez már ki tudja hányadik, és ki tudja hányadik viharos. Gyökeres változást vett életében új társa a hozzá szegődött bassett hound, Brúnó. Az együttélési normákról alapvetően mást gondoló Brúnó és gazdája egy sor kalamajkába keveredik, s közben a különös véletlen folytán Viktor találkozik egy régi osztálytársával, a házasságában a boldogság hajdani ígéretét kereső Dorkával. Vitathatatlanul izzani kezd közöttük a levegő…
Egy igazi fiatalos romantikus komédia kerekedik a történetből, semmi esetre sem csak fiataloknak.

Február 4-én Mítoszrombolás címen az általános iskolásoknak kiírt rajzpályázatra beérkezett pályaművek kiállítása tekinthető meg. Helyszín a Katona Lajos Városi Könyvtár.

És ha csütörtök, akkor Püspöki Gazdapiac. Vagyis váci és vác környéki termelők friss zöldségeket, gyümölcsöket, saját termelésű és készítésű pékárukat, tejtermékeket, lekvárt, mézet árulnak.

Ugyancsak csütörtökön lehet megnézni, illetve meghallgatni Pálos Frigyes prépost atya előadássorozatát a Ferenc pápa által meghirdetett jubileumi év kapcsán.

Pénteken Kávéházi Zenés Esték, vagyis - néha rockos, néha romantikus - élőzenés estek a Margaréta kávéházban.

Szombaton pedig Beethoven est – a Váci Szimfonikus Zenekar hangversenye a Bartók Béla Zeneiskolában. Karmester: Farkas Pál.

Délelőtt pedig Váci Cyclecross verseny, amelynek helyszíne a Liget, mely magába foglalja a Hétkápolna kegytemplomot és a horgásztavat is. A pálya kijelölésekor igyekeztünk a váciak számára oly kedves-kedvelt Liget szépségeit is megmutatni.
A pálya inkább gyors, mint nehéz, de megtalálható lesz benne lépcsősor, épített akadály, szűk kanyar, veretős rész egyaránt.

Feladó: Városháza