címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Uzonyi Bálint Vác új diákpolgármestere

Uzonyi Bálint Vác új diákpolgármestere

Ismét óriási siker volt a már hagyományos városi diákpolgármester választás kampányzárója.
A május 10-én rendezett fõtéri kampányzáró rendezvényen mindhárom jelölt - Frecska Viktória (Boronkay-iskola), Uzonyi Bálint (Madách-gimnázium) és Viola Kristóf (Bartók-Pikéthy-iskola) - igen gazdag programot vázolt fel, egyaránt kiemelték a diákokat vonzó kulturális-szórakoztató programok jelentõségét, ezen túlmenõen pedig fejlesztéseket javasoltak az önkormányzatnak: mindhárman hangsúlyozták például a Duna-parti nagy korzó még komfortosabbá tételének fontosságát.
A programbeszédek és a diákpolgármester-jelöltet állító iskolák mûsorai után az önkormányzat nevében rövid köszöntõt mondott Petõ Tibor alpolgármester, aki annak idején diákigazgató volt Boronkayban. Hangsúlyozta: a középiskolás évek mindenkinek meghatározóak, és nem csupán a pályaválasztásra készülés miatt, a közös élmények a diáktársakkal legalább ugyanilyen fontosak.
A hagyományokhoz híven környezetvédelmi vetélkedõ tette teljessé a nap programját. Bíró György fõszervezõ új kezdeményezéseként ezúttal egy-egy önkormányzati képviselõ is segítette a benevezett csapatokat: a közgazdasági szakközépiskola csapatát Kovács Ágnes, a Madách-gimnáziumét Matkovich Ilona, a Táncsics Mihály mezõgazdasági szakközépiskolát Kászonyi Károly, a Piarista gimnázium csoportját Krauze István, a Bartók-Pikéthy-iskolát Steidl Levente, a Boronkaysokat Petõ Tibor segítette.
A környezetvédelmi vetélkedõben végül a Boronkay-iskola csapata bizonyult a legjobbnak.
Az egész napos program során tartó szavazás eredményeként Uzonyi Bálint Vác új diákpolgármestere, akinek - a riválisokat is kitüntetve - Fördõs Attila polgármester adta át a hivatalos megbízólevelet.

Feladó: Városháza

EU pályázatok