címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A testületi ülésrõl jelentjük

A testületi ülésrõl jelentjük

ÉRTÉKELTÉK A RENDÕRÖK MUNKÁJÁT
Több mint negyven napirendi pontról tárgyalt májusi ülésén az önkormányzati képviselõ-testület.
Az ülés bevezetéseként bemutatkozott a képviselõknek Uzonyi Bálint, Vác új diákpolgármestere. Rövid "székfoglalójában" hangsúlyozta: társaival fontos feladatuknak tartják, hogy hozzájáruljanak a fiatalok tudatosabb polgárrá válásához.
Nagy hangsúlyt kapott a városi rendõrkapitányság múlt évi tevékenységérõl szóló beszámoló, amelyet Latorovszky Gábor alezredes, kapitány élõ szóban is kiegészített néhány megjegyzéssel.
Kiemelte: sikerült növelni az állomány létszámát. Ennek köszönhetõen erõsíthették a közterületi jelenlétet - azzal együtt, hogy folyamatosan részt vesznek a migrációs válság nyomán megnövekedett határõrizeti feladatokban. Hangsúlyozta: tavaly - hosszú idõ után - ezer alatt maradt mûködési területükön az ismertté vált bûncselekmények száma. Ugyanakkor a közúti balesetek száma sajnos növekedett, ami arra figyelmeztet: itt bõven van még tennivaló, például célszerû több közúti ellenõrzést végezni.
Miután lejárt a hajléktalan ellátás feladatait koordináló Szociális Szolgáltatások Háza igazgatójának mandátuma, az önkormányzat áprilisban pályázatot írt ki a poszt betöltésére, amire csak Czaudtné Járja Andrea jelentkezett.
A képviselõk arról is döntöttek, hogy az önkormányzat részt vesz a "Kisgyermeket nevelõ szülõk munkavállalási aktivitásának növelése" elnevezésû pályázaton. A cél, új bölcsõde építése a Bauer Mihály utca 49. szám alatti területen.
Mokánszky Zoltán alpolgármester elõterjesztése alapján tárgyalt a testület a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kérelmérõl, amelynek lényege, hogy az "Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése" elnevezésû pályázat révén Duna-parti tömegsport bázist szeretnének kialakítani Vácott. A döntéshozók támogatták az elképzelést, és úgy határoztak, hogy az önkormányzat engedélyezi a tervezett létesítmény felépítését a Horváth Mihály utcával határos, börtön melletti területen. Vácy Károly képviselõ, a VVEC elnöke ugyancsak egyetértett a centrum létrehozásának gondolatával, annak az elképzelésnek viszont ellent mondott, hogy partra- és vízre szálláshoz az evezõs csónakház lejáróját és stégét használják.
Zárt ülésen kitüntetõ címek adományozásáról is döntöttek a képviselõk.
A "Váci Katedra" pedagógiai kitüntetést Jakus Lászlónak (posztumusz), Zemplényi Zsuzsannának, Dr. Szalókiné H. Ágnesnek és Kocsi Károlynénak ítélték oda. A "Fogyatékossággal élõ váci emberekért" kitüntetõ címet Gyetven Jánosné és a Vác Város Önkormányzat Bölcsõdék és Fogyatékosok Intézménye kollektívája kapja az idén. A "Vác város egészségügyéért" kitüntetésben Nyáriné Benedek Erika részesül.

Feladó: Városháza

EU pályázatok