címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Vigalom száznál több programmal

Vigalom száznál több programmal

A Vác Civitas szimfonikus zenekar és a Vox Humana kórus koncertjével kezdõdött pénteken a XXIV. Váci Világi Vigalom. A rendezvény száznál is több programot kínál.

Az összmûvészeti, kulturális eseményen koncertekkel, színházi elõadásokkal, színvonalas gyerekmûsorokkal, kézmûves és játszóházi foglalkozásokkal várja a látogatókat a Madách Imre Mûvelõdési Központ.
Fördõs Attila polgármester szerint a vigalom kiváló alkalom a helyi mûvészeti közösségek, a testvérvárosokat képviselõ fellépõk bemutatkozására, Vác egyedülálló kiállítási kínálatának megmutatására.
- Az önkormányzat évrõl évre jelentõs összeget áldoz arra, hogy ezzel a programsorozattal megajándékozhassa a helyieket és a vendégeket. Bízunk benne, hogy a jövõ évben, a vigalom negyed százados jubileuma kapcsán állami támogatással különösen nagyszabású rendezvénysorozatot szervezhetünk - mondta a városvezetõ a megnyitón.

Beer Miklós megyés püspök úgy fogalmazott, hogy a vigalom a találkozás lehetõségének nagy ajándéka.
- Mi, házigazdák büszkén ajánlhatjuk felfedezésre a város gyönyörû természeti környezetét, egyedülállóan gazdag építészeti örökségünket és természetesen az élõ kultúra értékeit, a különbözõ elõadásokon és kiállításokon - mondta a fõpásztor.
Az állandó gyûjtemények, az idõszaki kiállítások mellett, lesz több templomi koncert is. Látványos produkciók, így egyebek mellett animációs lézershow és lampionos hajófelvonulás szórakoztatja a látogatókat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok