címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Városfejlesztési eredmények

Városfejlesztési eredmények

Új leállósáv készült a fegyház és börtön Kõkapu elõtti szakaszán, ami nagyban segíti a büntetés-végrehajtási intézet gépjármû forgalmának bonyolítását, ezzel párhuzamosan pedig megújult a ligeti '48-as honvéd emlékmû - a két beruházás megvalósítása kölcsönös érdekeken alapul.
- A két fejlesztés ékes példája az önkormányzat és a büntetés-végrehajtási intézet szoros együttmûködésének, ezúton is köszönetet mondok a börtön vezetõinek a nagyszerû kapcsolatért - fogalmazott Fördõs Attila polgármester a csütörtöki városházi sajtótájékoztatón.
A városvezetõ kiemelte, hogy az önkormányzat megkapta a kellõ támogatást a helyi közösségi közlekedés zökkenõmentes biztosításához.
Fördõs Attila gratulált a város egyik legnevesebb alkotómûvészének, Orvos András festõmûvésznek, aki kiemelt állami kitüntetést érdemelt ki a nemzeti ünnep kapcsán.
- Városunk kiemelkedõ nyári nagy rendezvényeit nagyszerû sikerként könyvelhetjük el, és bízhatunk benne, hogy az augusztus 20-ához kötõdõ három napos fesztivál ugyancsak sikeres lesz, mindenkit szeretettel várunk a programokra - jegyezte meg a polgármester.
Végezetül Fördõs Attila kiemelte: összegezve az elmúlt évek fejlesztéseit, egyértelmûen látszik, hogy amíg a 2010 elõtti nyolc évben nagyjából 10 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a városban - fõképp a fõtér-fõutca projekt kapcsán -, addig az azóta eltelt idõben 40 milliárd forint értékû fejlesztést sikerült megvalósítani-elindítani, tehát nagyon pozitív a mérleg ezen a téren.

Feladó: Városháza

EU pályázatok