címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Aszfaltrajz verseny, látványos bemutatók a zenepavilonnál

Aszfaltrajz verseny,  látványos bemutatók a zenepavilonnál

Vác az idén is csatlakozott az Autómentes Naphoz kapcsolódó Európai Mobilitási Héthez, öt napon át tartó igen gazdag programmal.

Aszfaltrajz versennyel, rendõrségi-, tûzoltó-, mentõs ügyességi játékokkal és elsõsegélynyújtó bemutatóval kezdõdött a váci rendezvény.
A rajzversenyben a Juhász Gyula iskola 4.a osztályát és a Földváry-iskola 8. t osztályát képviselõ csapat osztozott az elsõ helyen, a harmadik dobogós az Árpád fejedelem iskola 4. b osztályának csapata lett.
A dobogós csapatokból összesen tíz fiatal részt vehet egy intenzív kurzuson Garay-Nagy Norbert festõmûvész iskolájában.
A díjátadáskor Mokánszky Zoltán sportért és kultúráért felelõs alpolgármester is köszöntötte a résztvevõket, hangsúlyozva, hogy a gazdaságosabb, környezettudatos életmód elterjedése az egész emberiségnek közös érdeke.
- Nagyon fontos, hogy a felnövekvõ generációk magukévá tegyék ezt a szemléletet, és az Autómentes Nap üzenete kapcsán kiemelem, a gépkocsihasználat mellett számos más lehetõség van, így például a közösségi közlekedés használata, de a kerékpározás, gyaloglás jótékony hatására is felhívom a figyelmet, hiszen a sportosabb életmód a személyes egészség megõrzésében is segíthet - fordult a jelenlévõkhöz a városvezetõ.

Feladó: Városháza

EU pályázatok