címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Településvezetõk találkozója Vácott

Településvezetõk találkozója Vácott

A Váci Dunakanyar Színház "Az utolsó hõsszerelmes" címû elõadásának megtekintése, városnézés, hajókirándulás is a programban szerepelt a Városok Falvak Szövetsége október 13-15. között rendezett találkozóján.

A találkozó keretében tartott közgyûlésen elhangzott, hogy a nyári szünidõben a szövetség égisze alatt több száz iskolás táboroztatását biztosították a szervezethez tartozó települések, s ugyanilyen fontos, hogy egyre szerteágazóbbá válnak a kulturális csereprogramok.
A közgyûlésen Fördõs Attila polgármester rövid áttekintést adott Vác történelmi múltjáról, illetve ismertette a helyi kulturális élet élénkítéséért az utóbbi években tett lépéseket, a színház megalapításától kezdve az újabb kiállítóhelyek létráhozásán át a programkínálat gazdagításáig.
A vendég településvezetõk, intézményigazgatók, programszervezõ szakemberek meghallgathatták Forró Katalin, a Tragor Ignác Múzeum igazgatójának a város építészeti értékeirõl, kiemelkedõ muzeális kincseirõl szóló vetített képes elõadását is.
Halász János országgyûlési képviselõ, a szövetség elnöke a közgyûlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: a szervezet fõ küldetése a kapcsolatépítés, a résztvevõ települések közötti kulturális csereprogramok megvalósítása, az önkormányzatok közösségépítési célú önálló vagy több résztvevõs pályázatainak támogatása.
- Itt Vácott is történt konkrét elõrelépés, hiszen a színház csaknem tucatnyi vendégszereplést kötött le a szövetséghez tartozó különbözõ településeken, ez pedig nagyszerû városmarketing lehetõséget jelent Vácnak - emelte ki az elnök.

Feladó: Városháza

EU pályázatok