címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Díjazták a "Virágos Vác" verseny kitüntetettjeit

Díjazták a

Az idén is nagyon sokan részt vettek a Virágos Vác környezetszépítõ versenyben, a díjkiosztó ünnepség alkalmából zsúfolásig megtöltötték a vendégek a városháza dísztermét.

- Vác nagyszerû adottságokkal rendelkezik, az ország egyik legszebb kisvárosa, és mindannyian tehetünk azért, hogy minél szebb, virágosabb legyen. Ezért is fontos, hogy az elmúlt csaknem másfél évtized alatt megerõsödött ez a környezetszépítõ mozgalom. Évrõl évre nagyon sokan részt vesznek a versenyben, számosan vannak, akik már a kezdetek óta rendre beneveznek. Példaadó lehet mások számára is a résztvevõk igényessége, amiért köszönetet mondok az önkormányzat nevében mind nekik, mind a
fõkoordinátor szerepét betöltõ Mezei Helga fõkertésznek és a bíráló bizottság tagjainak - mondta Mokánszky Zoltán alpolgármester.
Beer Miklós megyés püspök, a verseny védnöke is köszöntötte a jelenlévõket.
- Vác szépségére nem csak örökölt adottságként kell gondolnunk, hanem mindannyian hozzájárulhatunk a város szépítéséhez. Saját magunkról állítunk ki bizonyítványt azzal, ahogyan közvetlen környezetünket gondozzuk, csinosítjuk. Ebben pedig fontos segítség ez a nagyon dicséretes mozgalom is - fogalmazott a fõpásztor.
Az idén tizenöt családi házas résztvevõ, társasházi- vagy intézményi közösség bronz oklevél elismerésben részesült, mivel már hat egymást követõ évben a díjazottak közé kerültek, nyolc bronz oklevél talált gazdára (öt egymást követõ díjazásért), illetve - negyedik elismerése jutalmaként - tíz nevezõ "Virágos Vác - Virágos ház" tábla díjban részesült.
Külön köszöntötték a szervezõk Sulina Istvánnét és Vojtki Pálnét, akik idõs koruk ellenére példaadó lelkesedéssel vesznek részt a mozgalomban és másokat is buzdítanak.
A díjkiosztó eseményen - mely fogadással zárult - nagy sikert aratott Banda Pál cimbalom mûvész elõadása.

Feladó: Városháza

EU pályázatok