címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elkészültek az elsõ "fecskelakások" a Galcsek utcai épületben

Elkészültek az elsõ

Elkészült a gondnoklakás és öt szociális alapon megpályázható otthon a Galcsek utcában lévõ volt kommendánsi hivatal önkormányzati társas bérházzá alakuló épületében.

- Az elsõ körben elkészült egy közepes és négy kisebb méretû lakásba szociális alapon, a nyertes pályázók kijelölése alapján költözhetnek be a lakók - mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fördõs Attila polgármester.
Az épület felsõbb szintjein is jól halad a lakások kialakítása, ezek az otthonok többnyire piaci alapon kiadandó bérlakások lesznek, összességében huszonkilenc lakással bõvül a beruházással az önkormányzati vagyon az értékes belvárosi házban.
A polgármester - kiemelve, hogy az összességében huszonkilenc lakásos bérház kialakítása az önkormányzat saját beruházásaként valósul meg - köszönetet mondott a tervezõknek, a kivitelezõknek, mindenekelõtt a Váci Városfejlesztõ Kft. illetékes részlegének.
A sajtótájékoztatón a városvezetõ említést tett két további, a napokban megvalósult önkormányzati fejlesztésrõl is, a Bérczy utcának a közvilágítási hálózatba történõ bekapcsolásáról és a Sirály utcai óvoda tetõszigetelésének megvalósításáról.

Feladó: Városháza

EU pályázatok