címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ mint kéményseprõipari szerv elkészítette a 2017. évi kéményseprõipari sormunka ütemterveit.

A tervezett sormunka a kéményseprõipari szerv vagy kéményseprõipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres idõközönként, tûzbiztonsági okból végzett ellenõrzõ tevékenysége, amely kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelõberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény (kémények), tartalékkémény, továbbá a bekötõ- és összekötõ elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti mûszaki felülvizsgálatára

A sormunka keretében a kéményseprõ az alábbi feladatokat végzi el:
• az égéstermék-elvezetõ ellenõrzését, szükség szerinti tisztítását;
• az égéstermék-elvezetõ mûszaki felülvizsgálatát;
• a tüzelõberendezés biztonságos mûködéséhez szükséges levegõ utánpótlásának ellenõrzését, figyelembe véve a levegõ-utánpótlást befolyásoló mûszaki berendezések, vagy egyedi beavatkozások hatását is;
• az égéstermék paramétereinek ellenõrzését;
• az összekötõelem ellenõrzését és szükség szerinti tisztítását;
• a gáztüzelõ-berendezés mûszaki-biztonsági felülvizsgálata jogszabály szerinti megtörténtének ellenõrzését; valamint
• a szén-monoxid érzékelõ berendezésre vonatkozó mûszaki követelmények teljesülését, valamint az érzékelõ mûködõképességét ellenõrzi.
Az égéstermék-elvezetõk teljes nyomvonalának szemrevételezése és mûszeres ellenõrzése, a tüzelõberendezések hivatalos dokumentumainak áttekintése, az égéstermék minõségének ellenõrzése, a szén-monoxid-érzékelõ mûködésének felülvizsgálata, majd a fellelt adatok dokumentálása, és a kötelezõ adategyeztetés.

Pest megyében a sormunka elvégzésének tervezett ideje: 2017.01.01.- 2017.10.30.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további információ a http://www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhetõ.

Az alábbi csatolt dokumentumban szerepel az ütemterv.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
katasztrofavedelmi_melleklet.pdf

EU pályázatok