Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2017. január 11., szerda]

OMSZ időjárás előrejelzés: 2017. január 12. - január 15.

Időjárás tájékoztató: 2017. január 12-15.

Folytatódik a hideg, téli idő, főként csütörtökön és pénteken vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani kell.

Az előrejelzés napi bontásban az alábbi csatolt dokumentumban olvasható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
OMSZ_2017._januar_12-15.pdf

Pályázatok [2017. január 10., kedd]

Pályázat pénzügyi-számviteli ügyintéző munkakör betöltésére

Váci Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

pénzügyi-számviteli ügyintéző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2600 Vác, Március 15. tér 11.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
19. Pénzügyi és számviteli feladatkör.

Ellátandó feladatok:
Az önkormányzat bérlakás értékesítésével, lakbérrel, kölcsönnel kapcsolatos számviteli feladatainak ellátása, áfa bevallás készítése.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Pénzügy és számvitel.

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló" 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
- Magyar állampolgárság,
- Cselekvőképesség,
- Büntetlen előélet,
- Középiskola/gimnázium,
- Államháztartási pénzügyi, számvitelben szerzett - Legalább 5 év feletti szakmai tapasztalat,
- Könyvelői képesítés,

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- KGR-K11, TTG, ÖNEGM, EBR-42 rendszerek ismerete

Elvárt kompetenciák:
- Kiváló szintű kommunikációs és probléma megoldó készség, önálló precíz munkavégzés,

A munkakör betölthetőségének időpontja:
A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. január 31.
A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Pálinkás Józsefné nyújt, a 27/513-467 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
- Postai úton, a pályázatnak a Váci Polgármesteri Hivatal címére történő megküldésével (2600 Vac, Március 15. tér 11. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 110-16/2017. , valamint a munkakör megnevezését: pénzügyi-számviteli ügyintéző.
vagy
- Elektronikus úton Pálinkás Józsefné részére a penzugycsopvez@varoshaza.vac.hu E-mail címen keresztül
vagy
- Személyesen: Pálinkás Józsefné, Pest megye, 2600 Vác, Március 15. tér 11. földszint 41.

A pályázat elbírálásának határideje: 2017. február 15.

Feladó: Városháza

Közélet [2017. január 10., kedd]

Újabb fedett buszváró készült

A buszpályaudvar Csányi körút felőli oldalán, a tízemeletes épület előtt lévő megállóban eddig nem volt fedett buszváró, de most már van.

Régi hiányt pótol ez a tetszetős buszváró - erről Kovács Ágnes, a választókörzet önkormányzati képviselője a helyszínen beszélt. Nem ez az első buszváró, amelyet a Servitum Reklám Kft. ingyen készített.
A buszváró megvalósítása fontos fejlesztés, hiszen rendszeresen igen sokan várnak itt a kisváci városrészbe, azon belül a szérűskerti iskolaközpontba járó helyi buszokra, a Nógrád megye felé vivő távolsági járatokra.
A buszváró - az egységes összkép érdekében - a korábban elkészült hasonló beállók mintájára készült, ugyanolyan a megjelenése, aminek fontos elemei a borító paneleket díszítő szép fényképfelvételek (ezen a helyen Brezanóczy F. András, Kiss Dávid, Mészáros Laura, Székely Sándor és Tumbász András egy-egy fotója szerepel), amelyeket itt már a közvetlen környék rövid történeti leírása is kiegészít.

Feladó: Városháza

Sport [2017. január 9., hétfő]

Győzött a női kézilabda csapat

A női kézilabda élvonalának legutóbbi fordulójában az Ipress Center Vác - hazai pályán - győzni tudott soros ellenfelével szemben.
Városunk csapata az MTK Budapest gárdáját fogadta, a végeredmény: Ipress Center Vác - MTK Budapest: 31–22
Legközelebb, január 14-én Békéscsabán játszik bajnoki mérkőzést az Ipress Center Vác, aztán január 28-án a Budaörs csapatát fogadják.
A tabella igen biztató képet mutat jelenleg váci szempontból, hiszen csapatunk a 6. helyen tanyázik, és bőven van esély a nemzetközi kupaszereplést biztosító 5. helyezés elérésére.

Feladó: Városháza

Pintér Ferencné sz: Bach Ildikó /1966/ Vác
Süttői Józsefné sz: Bernáth Irén /1935/ Vác
Szunyogh István Józsefné sz: Kocsis Júlia /1937/ Vác
Gelencsér Imre /1974/ Vác
Dégi Józsefné sz: Cselovszky Zelmira /1929/ Vác
Vanderlik Klára /1925/ Vác
Füle Zoltán /1974/ Vác
Dr. Winternitz Arnoldné sz: Bartos Mária /1939/ Vác
Kuni Gyula Gábor /1949/ Vác
Bérci Béláné sz: Valentiny Julianna Emma /1922/ Vác
Dr. Gyurkovics Ferencné sz: Macsicska Jolán /1929/ Vác
Szlimák István /1957/ Vác
Apró Józsefné sz: Sólyom Anna Mária /1943/ Vác
Kasnyovszki-Kása Nándor 1945/ Vác

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2017. január 9., hétfő]

Vácott született váci lakosok

Kuti József és Balogh Andrea gyermeke: Hanna /Vác/
Gyulai Zsolt és Molnár Zsanett gyermeke: Csenge /Vác/
Balázs Csaba és Bangó Margaréta gyermeke: Leonárdó /Vác/
Kucsera Norbert és Fóris Katalin gyermeke: Botond /Vác/
Szabó Hunor és Kónya Katalin gyermeke: Barnabás /Vác/
Molnár Ádám és Varga Vivien gyermeke: Noel /Vác/
Orvos Gábor és Töll Kata gyermeke: Ábel /Vác/
Csukovics Balázs és Droppa Fanni Mónika gyermeke: Janka /Vác/
Niegreisz Tamás és Lauter Zsuzsanna gyermeke: Gergő Tamás /Vác/

Feladó: Városháza

Közélet [2017. január 9., hétfő]

Sálak a rászorulóknak a váci főtéren

Több tucat sál került számos fára, padtámlára, korlátra, kopogtatóra Vác főterén, miután igen sokan csatlakoztak az alsóvárosi plébánia Szent Anna karitász csoportjának jótékonysági kezdeményezéséhez.

- Az interneten figyeltem fel erre a különös adományozási ötletre, és arra gondoltam, hogy nálunk is jó lenne megvalósítani - mondta a váci akciót kezdeményező Baricz Anikó, a karitász csoport tagja.

Székely Sándor, a csoport vezetője hozzátette: folyamatosan gyűjtenek ruhaadományokat, ebből a készletükből is bőven jutott sál a főtérre, és lehetőségeik szerint egész télen rendszeresen pótolni szeretnék a gazdára találó darabokat.

Ugyanakkor célzottan az akciónapra is többen vittek nyakmelegítőket.

Papp Éva a világhálón olvasta a csoport felhívását, és több sállal érkezett a felkötöző találkozóra.

- Nagyon jó ötletnek tartom az adományozásnak ezt a formáját is, mert azon túl, hogy bárki kézzel fogható segítséget kaphat névtelenül, az akció egyúttal felhívja a figyelmet a szolidaritás fontosságára, arra, hogy ahogyan csak tudjuk, segítsük a rászorulókat - mondta, miközben felhurkolta egy padra a magával hozott, direkt ebből az alkalomból vásárolt vadonatúj darabokat.

A kezdeményezést ugyancsak felkaroló Váci Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, Pető Csilla szintén kiemelte a felebaráti érzékenység élesztgetésének jelentőségét, mint fogalmazott, ez a fiatalos sál adományozó akció elsősorban erről szól.

- Persze az is fontos, hogy így olyan rászorulóknak is meglepetést szerezhetünk, segítséget nyújthatunk, akik a világért sem keresnének fel semmilyen segítő szervezetet, bármennyire is szükségük lenne különböző dolgokra. Így viszont nem kell kérniük. Csak egyszerűen leakaszthatnak egy-egy sálat, amelyeket mások jó szívvel felkínáltak - emelte ki az igazgató.

***

"Vigyél magaddal, ha fázol!": a sáladományozó kezdeményezés az USA-ból, az Indiana állambeli Seymourból indult, egyházi kezdeményezésre, helyi iskolás csoportok részvételével, és azóta már világszerte, így Magyarországon is számos helyszínen átvették az ötletet.

Feladó: Városháza

A Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola részmunkaidős (4 órás) állást hirdet TAKARÍTÓ munkakör betöltésére.
A pályázatok benyújtásának módja: Elektronikus úton Solymosi Csilla igazgató részére a keri.vac@reformatus.hu e-mail címen keresztül 2017. január 20-ig.
A munkakör 2017. február 06-tól tölthető be.

Feladó: Városháza

Közélet [2017. január 6., péntek]

Lakossági tájékoztató – a rendkívüli hideg időre való felkészülésre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

A tüzelő- és fűtő berendezések fokozott használata során is minden esetben be kell tartani a használati szabályokat, valamint csak és kizárólag megfelelő tüzelőanyagot tanácsos használni. A nyílt égésterű tüzelő- és fűtő berendezések használata során még rendkívül hideg időjárás esetén is biztosítani kell a megfelelő levegő-utánpótlást, mert ennek hiányában veszélyes koncentrációban alakulhat ki szén-monoxid.

Valamennyi közlekedési ágazatra hatással van a rendkívül hideg időjárás, ezért hosszabb menetidőkre és fennakadásokra kell számítani. Csak a téli időjárási körülményeknek felkészített gépjárművel tanácsos útnak indulni és érdemes a megszokottnál több üzemanyagot tankolni.

A közműszolgáltatásokat közvetlenül és közvetve is érintheti a jóval a fagypont alatti hőmérséklet, ezért esetleges átmeneti kimaradásokra, akadozásra is lehet számítani.
A tartósan fagypont alatti hőmérséklet kedvez a nyílt vízfelületek jegesedésének, a befagyott vizek szabadidős programoknak adnak helyet. Fontos tudni azonban, hogy csak a kijelölt helyeken és csak a megfelelő jégvastagság mellett biztonságos a jégen tartózkodás, beszakadás esetén pedig azonnal a tűzoltók segítségét kell kérni.

A haszonállatok elhelyezéséül szolgáló épületek fűtőberendezéseire kiemelt figyelmet kell fordítani, valamint a szabadban tartott állatok ivóvizének jegesedését is időről időre meg kell szüntetni.

A mobiltelefont otthon és lehetőség szerint útközben is célszerű feltöltött állapotban tartani, valamint használni a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ), illetve figyelemmel követni a hatósági, a szolgáltatói és a meteorológiai tájékoztatókat.
Aki balesetet vagy tűzesetet észlel, esetleg balesetet szenvedett, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét. A rendkívüli hidegben még inkább számít minden perc, amivel hamarabb érkezhet meg a segítség.

Feladó: Városháza

Közélet [2017. január 6., péntek]

OMSZ figyelmeztető előrejelzés: 2017. január 5. - január 8. - viharos erejű szél, rendkívüli hideg

Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, ami mögött több fokkal hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Ez alapvetően határozza meg a hétvége időjárását.

Csütörtök:
Felhőátvonulások várhatók nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel.
Az elszórt hózáporok mellett csütörtök délután, este főként az ország középső tájain, kisebb havazás is várható, de inkább csak lepelnyi (1-2 cm, kis területen átmenetileg intenzívebb hózáporból esetleg lehet több is) mennyiség várható.
Az erős északnyugati szél napközben északira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legkevésbé szeles rész a Duna-Tisza közötti sáv lesz. A legerősebb széllökésekre a Dunántúlon számíthatunk, csütörtökön általában 60-80, a Bakonyban és a Közép-Dunántúlon 80-90 km/h közötti maximális széllökések várhatók. A Balatonnál ugyanakkor 90-100 km/h körüli lökések is lehetnek. Délutántól az északkeleti országrészben is egyre erősödik a szél, ekkor még zömében 70-75 km/h feletti széllökések várhatók.
A hőmérséklet csúcsértéke -3, +3 fok között alakul.

Péntek:
Délkeleten valamint a Nyugat-Dunántúlon sok lesz a felhő, másutt többnyire derült, napos idő várható.
A délnyugati vidékeken eshet nem számottevő mennyiségű hó.
Az északi szélből a Dunántúl középső területein több helyen fordulhat elő 90 km/h feletti széllökés (a Balatonnál továbbra is lehetnek 100 km/h-t meghaladó lökések). Az északkeleti országrészben helyenként 90 km/h felett is alakulhat a legerősebb széllökések értéke. Leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hóval borított tájakon a szél hordhatja a havat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7, -15 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a leghidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet -4, -11 fok között valószínű, az Észak-Alföldön lesz a leghidegebb.

Szombat:
Többnyire napos idő lesz, a Tiszántúlon és az Alpokalján lehetnek felhősebb körzetek.
Keleten egy-egy helyen kisebb havazás előfordulhat (lepel - 1 cm friss hóval).
Az északi, északkeleti szél a középső területek kivételével megerősödik, a Bakonyban és a Zemplén környékén viharossá fokozódik (40-70 km/h).
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -12, 17 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -20, -22 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet -5, -12 fok között valószínű.

Vasárnap:
A középső országrészben kevés lesz a felhő, de a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős időszakok is lesznek, az Alpokalján lesz a legzártabb a felhőzet.
A Nyugat-Dunántúlon és a keleti határszélen fordulhat elő havazás, a friss hóréteg vastagsága lepel -3 cm között alakul.
Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik, a legerősebb széllökések a Bakonyban, a Kisalföldön és az Észak-Alföldön lesznek (40-50 km/h), ami ezeken a helyeken hófúvásokat eredményezhet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -15, 20 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -22, -24 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon -2, -5, másutt -5, -10 fok között valószínű.

Feladó: Városháza