címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fûtéskorszerûsítés a színházban

Fûtéskorszerûsítés a színházban

Új kazánok biztosítják a fûtést a Váci Dunakanyar Színházban. A fejlesztés nagyon idõszerû volt, hiszen a korábbi berendezés elavult, sõt már balesetveszélyessé vált. A beruházás nyolcmillió forintba került.
- A színház alapításakor elsõ lépésben komoly társadalmi munka eredményeként ismét fogadóképessé vált a korábban hosszú évekig nem használt épület. Azután évrõl évre újabb és újabb fejlesztések valósultak meg: korszerûbbé váltak, bõvültek az öltözõk, megújultak a mosdók, akadálymentesítés is megvalósult - sorolta az elmúlt idõszak fejlesztéseit a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fördõs Attila polgármester.
Hozzátette: további rövid távú terv, hogy még az idén megoldhassa az intézmény a nézõtér klimatizálását, illetve jusson forrás a színpadtechnika korszerûsítésére is.
- Ami a színház költségvetési finanszírozást illeti, úgy tûnik, hogy a tavalyi 25 millió forinttal szemben az idén tíz millióval több forrást biztosíthat az önkormányzat erre a célra. Ez azért is fontos, mert mielõbb szeretnénk elérni, hogy az intézmény kiemelt státuszt kapjon, és ezzel állami hozzájárulásra is jogosultságot szerezzen, ennek pedig lényeges feltétele a kellõ összegû helyi támogatás. Végsõ soron az a cél, hogy egy kisebb létszámú állandó társulattal rendelkezõ színházunk legyen - emelte ki Fördõs Attila.
Megemlítette még, hogy fõleg kezdetben sokan megkérdõjelezték a színház létjogosultságát, de szavai szerint a nézõszám alakulása, a teátrum egyre ismertebbé válása visszaigazolja az alapítói várakozásokat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok