címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A testületi ülésrõl jelentjük

A testületi ülésrõl jelentjük

Csaknem harminc napirendi pontról tárgyalt márciusi ülésén Vác Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete.

A képviselõk tájékoztatást kaptak a Váci Fegyház és Börtön városképet érintõ, az év folyamán megvalósítandó homlokzatfelújító beruházásáról, illetve a büntetés-végrehajtási intézet parkolóhely bõvítési tervérõl. Utóbbi szerint az intézet volt kórházépületénél négy, a trafóház mellett hét, a Horváth Mihály utcában nyolc, a Duna felõli oldalon huszonnyolc gépjármû befogadására alkalmas területet kívánnak kialakítani - a grémium jóváhagyta az elképzelést. Ennek köszönhetõen a jövõben nem lesz szükség a Köztársaság út túloldalán lévõ helyek igénybevételére.

A testület úgy döntott, hogy a város pályázatot nyújt be rendkívüli állami támogatás elnyerése érdekében, enyhítendõ a költségvetési forráshiányt.

A Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. a további fejlõdés és az állami támogatásra való jogosultság elnyerése érdekében kérvényezni kívánja a kiemelt elõadó-mûvészeti státuszt, s ennek egyik feltétele, hogy az intézmény vezetõjét a törvényben rögzített pályázati kiírás alapján kell kinevezni öt éves határozott idõtartamra. Az elõírás teljesítése érdekében az a határozat született, hogy az önkormányzat - szeptember 30-i határidõvel - visszahívja pozíciójából a társaság ügyvezetõjét, s egyúttal elfogadta a testület a feladatkörre vonatkozó pályázati felhívást, illetve felhatalmazást adott annak kiírására. A beérkezõ jelentkezések elbírálását követõen kinevezendõ vezetõ munkaviszonyának kezdõ idõpontja október 1., a jogviszony vége 2022. szeptember 30.

A képviselõ-testület elfogadta a Katona Lajos Városi Könyvtár, Vác Város Levéltára és a Tragor Ignác Múzeum múlt évi tevékenységérõl szóló szakmai beszámolókat.

Egy elõkészítési fázisban tartó társasházépítõ beruházás kapcsán a grémium felfüggesztette a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság 47/2017. (III. 13.) határozatának végrehajtását, s ezzel szemben az a határozat született, hogy a város hozzájárul a Rózsa utca Damjanich tér és Beniczky utca közötti útszakaszának 6 méterre történõ kiszélesítéséhez, továbbá az utca dr. Csányi körúti kicsatlakoztatásához a játszótér melletti burkolt járda mellett. Az útépítési engedély és a megkéréshez szükséges tervdokumentáció elkészítése az építtetõ feladata és költsége. A növénypótlást a Damjanich téren kell tervezni és a beruházó költségére elvégeztetni.

A testület méltányolta a Váci Roma Nemzetiségi Önkormányzat csaknem félmillió forintos támogatási kérelmét - a szervezet Révfülöpre tervezett nyári táboroztató programjához kérte a város hozzájárulását.

Feladó: Városháza

EU pályázatok