címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Lakossági fórum a tervezett stadionfelújításról

Lakossági fórum a tervezett stadionfelújításról

Elkészültek a ligeti stadion felújítására vonatkozó építészeti tervek, amelyeket a Vác FC a megszabott határidõig, április 25-éig elküld véleményezésre és engedélyeztetésre a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.

A lakossági fórumon Petõ Tibor fejlesztésekért felelõs alpolgármester, egyben az utánpótlásnevelõ Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöke leszögezte: a profi klub 600 millió forintos nyertes TAO pályázatához az önkormányzat részérõl rendelkezésre áll a szükséges önrész, ami 180 millió forint.
- Bár májusban elkezdõdik a szérûskerti mûfüves pálya felújítása, a volt laktanya területén pedig a tervek szerint záros határidõn belül megvalósul egy, a kézilabda mellett a labdarúgó utánpótlásnevelést is szolgáló akadémia jellegû sportkomplexum, a foci fõ bázisa természetesen a ligeti stadion marad. A múlt, a jelen és a jövõ is kötelez bennünket a létesítmény fejlesztésére, annál is inkább, mert fontos, hogy a tehetséges fiataloknak helyben is legyen kifutási, továbblépési lehetõségük. Kétségtelen tény, hogy a sportágak közül a labdarúgás mozgatja meg a legtöbb embert, akár aktív játékosként, akár hobbi szinten, akár szurkolóként. Ezért tehát közérdek, hogy a mára elavulttá vált stadionunkat sikerüljön a 21. század igényeinek, és hát a szövetségi elõírásoknak megfelelõ szintre fejleszteni, fontos, hogy ebben a kérdésben az önkormányzati képviselõ-testületben is egység van - mondta a városvezetõ.
John P. Marshall, a Vác FC tulajdonosa elöljáróban elmondta: amikor beszállt a váci labdarúgásba, hosszú távú elképzelésekkel érkezett, és az elsõ öt éves ciklusban jobbára sikerült is megvalósítani a terveket, hiszen két alsóbb osztályú bajnoki cím megnyerése után már a második vonalban szerepel a klub, szavai szerint ez egyelõre meg is felel a lehetõségeknek.
- Három hónap múlva elkezdjük az újabb öt éves ciklust, tehát megnyugtatok mindenkit, nem futok el, segítõimmel, munkatársaimmal együtt állok a kihívások elébe. Fontos, hogy eljutottunk a stadionfelújítás lehetõségéig, de tudni kell, hogy a teljes eltervezett fejlesztés csak több lépcsõben valósulhat meg. Ugyanakkor párhuzamosan mindent megteszünk azért, hogy egy modern, széles körû közösségi bázison alapuló klubot építsünk fel, amiben nagyon fontos a helyi támogatás, mind az önkormányzat, mind a szurkolók részérõl - mondta John P. Marshall.
Hozzátette: a stadion nem neki, nem a városvezetõknek, hanem az egész városnak újul meg az elkövetkezõ években.
Orbán Levente, a Vác FC ügyvezetõje leszögezte: az egyelõre a stadionrekonstrukció terveinek elkészítésére felszabadított TAO-forrás ellenében az MLSZ nem csupán egy lelátórészt fedõ felépítmény elképzelését várta el, hanem egy átfogó dokumentációt a teljes felújítás vonatkozásában, és ez már el is készült.
- Az elsõ lépcsõben, a 600 millió forintos beruházás keretében tetõ épülhet egy hatszáz férõhelyes, megújuló lelátói részen, minden elõírásnak megfelelõen felújíthatjuk a klubépületet, a 2-es út felõli lelátói részen is újra cserélhetünk több széksort, nem is beszélve a kerítésfelújításról - emelte ki Orbán Levente.
Kérdésre válaszolva leszögezte: azt ma még nem lehet megmondani, hogy a 2017/2018-as szezonban újra a váci stadionban játszhatja-e hazai mérkõzéseit a Vác FC, a döntés az MLSZ joga, ráadásul szavai szerint nehezíti a kérdést, hogy nem csupán a nézõtér és a kiszolgáló létesítmények, hanem a pálya állapotára vonatkozóan is szigorodtak és szigorodnak az elõírások.
- Ugyanakkor ad némi reményt, hogy egy-egy klub a megkezdett stadionfelújítás közepette is odahaza élhetett pályaválasztói jogával az elmúlt idõszakban, azt pedig megígérhetem, hogy akármilyen döntés születik, készülünk különbözõ szurkolócsábító meglepetésekkel az elõttünk álló átmeneti, építkezõ idõszakban - mondta zárszóként az ügyvezetõ.

Feladó: Városháza

EU pályázatok