címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felújították a deákvári lépcsõsort

Felújították a deákvári lépcsõsort

Befejezõdött a Hanusz- és a Kis utcát összekötõ lépcsõsor felújítása, a beruházással régi hiányosságot pótolt az önkormányzat.

Az öreg Deákvár néven is emlegetett terület egyik legnagyobb forgalmú lépcsõsora - a 7. és a 8. számú választókörzet határán - nagyon fontos szerepet tölt be a városrész és a belvároshoz már közelibb térség összeköttetésében, mint a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mokánszky Zoltán alpolgármester, a 7-es körzet képviselõje fogalmazott, jelentõs alternatív útvonal ez a gyalogosok számára.
A beruházás során nem csupán a hiányzó lépcsõfokokat pótolták, hanem egy vízelvezetõ árkot is kialakítottak, újrafestették a korlátot, illetve annak mentén a burjánzó gyomnövényzetet is megritkították az önkormányzati telekhatárig.
- Ezt a Deákvár felsõbb részébõl leereszkedõ lépcsõsort rengetegen használják, mert gyalogosan ez az egyik legrövidebb út például a vasútállomás, a buszpályaudvar irányába. Nagyjából ötven éve készült, és a fél évszázad alatt annyira elhasználódott, hogy már balesetveszélyessé vált, illetve nehezen lehetett rajta közlekedni. A felújító beruházás kapcsán ügyeltünk arra, hogy minél takarékosabban oldjuk meg a feladatot, és itt köszönetet is mondok a Király Endre-iskolának, hiszen a kivitelezésben fõszerepet játszottak az intézmény szakipari tanulói - mondta a városvezetõ.
Megköszönve az érintettek türelmét hozzátette: fontos, hogy az ilyen beruházások befejezéséig senki ne használja a felújítás alatt álló szakaszokat, mert ellenkezõ esetben sok munka kárba veszhet.
Mokánszky Zoltán kiemelte még, hogy a most befejezõdött beruházás folytatásaként napokon belül elkezdõdik a Nárcisz utca járdájának helyreállítása.

Feladó: Városháza

EU pályázatok