Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2017. június 12., hétfő]

ÉRTESÍTÉS LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az Önkormányzat illetékességi területén légi szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2017. június 15. napján, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: a főnapot követő 2 nap

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése:
Légi irtás esetén: CORATRIN, Mosquitox 1 ULV Forte, Aqua K-othrin ULV

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Vác, 2017. június 12.

Tisztelettel:
Espár Péter s.k.
mb. műszaki osztályvezető

Feladó: Városháza

Közlemények [2017. június 9., péntek]

Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. vezetőjének megválasztása céljából létrehozott szakmai bizottság véleménye

(kivonat a jegyzőkönyvből)

A Vác Város Önkormányzat Képviselő-testület 32/2017. (II.23.) számú határozatának megfelelően megkezdődött a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. működésének a vizsgálata, annak érdekében, hogy a színház az illetékes miniszter jóváhagyása alapján elérhesse a kiemelt előadó művészeti státuszt.

A kiemelt előadó–művészeti státusz eléréséhez az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. Törvény (továbbiakban: Emtv.) előírásaiban rögzített egyik feltétele, miszerint az előadó-művészeti szervezet vezetőjét a törvényben rögzített pályázati kiírás alapján kell kinevezni öt éves határozott időtartamra. A fent ismertetett ok miatt Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 83/2017. (III. 23.) számú határozatában döntött Kis Domonkos Márk visszahívásáról és pályázat kiírásáról.

A pályázati határidő 2017. május 12-én lejárt. Ezen időpontig egy pályázat érkezett a jelenlegi igazgatótól Kis Domonkos Márktól, mely megfelel a kiírásban foglalt feltételeknek.

Az Emtv. 39. § (6) pontja szerint a fenntartói döntés meghozatalához szakmai bizottság véleményére is szükség van, melynek ülésére 2017. június 06-án került sor a Váci Polgármesteri Hivatalban.
Az bizottság tagjai:
Laklóth Aladár (miniszteri delegált)
Fekete Pétert (Színházművészeti Bizottság)
Halasi Imre (Színházművészeti Bizottság)
Nagy Judit (Színházművészeti Bizottság)
Oberfrank Pál (Színházművészeti Bizottság)
Dr. Ráksi Katalin (SziDoSz)
Kovács Ágnes (Önkormányzati Képviselő)
Kriksz István (Önkormányzati Képviselő)

A szakmai bizottság a beérkezett pályázat áttekintése, Kis Domonkos Márk pályázó meghallgatása, valamint a fenntartó képviseletében jelen lévő Fördős Attila polgármester úrral történt beszélgetés után meghozta egyhangú véleményét, és Kis Domonkos Márk Pályázatát támogatottnak minősítette.

Fekete Péter Jászai Mari-díjas rendező az alábbiakban foglalta össze a szakmai bizottság véleményét :

„Szívesen mondanék véleményt, egyrészt tájékoztatni szeretném, hogy egyhangú döntéssel a Bizottság Kis Domonkos Márkot javasolja a Váci Dunakanyar Színház igazgatói kinevezésére, illetve kéri a Képviselő-testületet, hogy így döntsön. Polgármester úr ez egy nagyon komoly bizottság és egy jelöltes pályázat esetében nagyon gyakran előfordul, hogy a bizottsági tagok egy udvarias szép levélben leírják a véleményüket és elküldik. Az, hogy a Nemzeti Színház igazgató asszonya, a volt Nemzeti Színháznak az igazgatója, az ország egyik legjobb rendezője, a színházi bizottság két tagja, a szakszervezetnek az elnöke személyesen itt van, az nagyon fontos üzenettel bír. Az, ami történik Vácott az példaértékű. Ebben az időszakban, amikor színházak bezárásáról van szó a világban, akkor indul valami új és szakmai szemmel nyomon követve, amit Önök tesznek, és amit Márk tesz, az rendkívül jó irány és rendkívül támogatható irány. Ezt szerettük volna, a jelenlétünkkel megerősíteni. A bizottsági tagtársam kiemelte, hogy ez nem jöhetett volna létre a nélkül a harmónia nélkül, ami a fenntartó és a jelenlegi igazgató között van. Ezt mi naponta megéljük egy félévben öt-nyolc ilyen bizottsági ülésen vagyunk és látjuk, ahol nincs harmónia, ott nincs fejlődés. Mi abba tudunk szurkolni Önöknek, hogy ezt a fajta harmóniát bármi áron tartsák meg. Nem véletlenül jött el a színházi Ellenőrző Felügyelő Bizottságnak két tagja is erre az ülésre, hiszen látjuk, értjük, hogy a kiemelt státusz az egy jelentős előre lépést jelentene. A kiemelt státusz nem csak egy politikai döntés. Nyilván egy politikai lobi előkészület, de ez egy komoly szakmai döntés és mi minden segítséget megadunk Domának ahhoz, hogy az itt folyó alkotó munkának a szakmaisága arra a szintre kerüljön, amely szint szükséges ahhoz, hogy ez a kiemelt státusz aztán elérhető legyen.
A bizottság nevében ehhez sok sikert kívánok és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a jövőben ez a színház kategóriát tudjon lépni.”

Feladó: Városháza

Közélet [2017. június 8., csütörtök]

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Egyetlen napirendi ponttal rendkívüli ülést tartott szerdán Vác Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Az ülés összehívását az indokolta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati kiírást tett közzé 2017. május 17.-én, mely kapcsán 2017. június 12-ig az üzemeltetési, támogatási költségek csökkentése érdekében pályázatot lehet benyújtani a szolgáltatást megrendelő önkormányzatoknak.
A testület támogatta az előterjesztést és egyúttal felhatalmazta a polgármestert a pályázattal kapcsolatos dokumentumok aláírására.

Feladó: Városháza

Vác Város Önkormányzat nevében és képviseletében a Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási Részlege (székhely: Vác, Köztársaság út 34.) bérbeadásra vagy értékesítésre hirdeti a csatolt fájlban szereplő ingatlanokat.

Pályázat feltétele, teljes szövege letölthető: www.vacholding.hu és a www.vac.hu honlapról
Információ: Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási részleg Tel.: 27/510-103

Részletek az alábbi csatolt fájlban.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Ingatlan_hirdetes_17-06_honap_hosszu.pdf

A Váci Rendőrkapitányság a Váci Polgármesteri Hivatal részére egy Huawei típusú mobiltelefont adott át, amelyet Vác, Attila utcában 2017.06.01-én találtak.

A talált tárggyal kapcsolatban érdeklődni lehet Vác Város Önkormányzatának honlapján szereplő telefonszámokon, vagy személyesen a Jogi, valamint a Szervezési és Tájékoztatási Osztályokon.

Vác, 2017. június 1.

Deákné dr. Szarka Anita s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Sport [2017. június 6., kedd]

A hatodik helyen zárt a Vác FC csapata

A labdarúgó NB II-ben is befejeződtek a 2016/2017-es bajnokság küzdelmei, a Vác FC - újoncként - a nagyon előkelő hatodik helyen zárt a húsz csapatos mezőnyben.
Az utolsó fordulóban városunk csapata - vendégként - a Mosonmagyaróvári TE gárdájával játszott, a mérkőzést a házigazdák nyerték, a végeredmény 2-1 lett.
A Vác FC bajnoki mérlege számokban: a csapat tizenhat győzelmet aratott, tizenegyszer döntetlenre végzett és tizenegy vereséget szenvedett, ezzel pedig 59 pontot szerzett, gólkülönbsége: 45:38.
Az NB I-be jutott a Puskás Akadémia és a Balmazújváros, kiesett a Kozármisleny, a Cigánd SE és a SZEOL SC.
Mint korábban megírtuk, a Vác FC már papíron is megszerezte az indulási jogot a másodosztály 2017/2018-as szezonjára.

Feladó: Városháza

Közélet [2017. június 6., kedd]

Méltó megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján

A Nemzeti Összetartozás Napja városi megemlékezésén az idén Csuka Tamás nyugalmazott református tábori püspök volt a szónok, szavalatot mondott Lészkó Boglárka, az ipolysági magyar tannyelvű gimnázium diákja, több dal előadásával közreműködött az Örökség zenekar.

- Két szélsőséges hozzáállástól óvnék mindenkit az emléknap kapcsán. Az egyik a múltba révedő siránkozás, mert bár természetes, hogy fáj Trianon vesztesége, de nem szabad megragadnunk az önsajnálatban. A másik véglet annak felvetése, hogy ne is foglalkozzunk a nemzet megcsonkításával, a nagyhatalmi döntés gyalázatával, hiszen kötelességünk emlékezni ahol csak lehet, kifejezve nemzeti összetartozásunkat - hangsúlyozta a szónok.
Csuka Tamás hozzátette: nem elég demonstrálni ezt az összetartozást, a magyaroknak határoktól függetlenül segíteniük kell egymást, mert az Európai Unió láthatólag nem foglalkozik olyan "mellékes" ügyekkel mint a nemzeti kisebbségek jogainak biztosítása, identitásuk megőrzésének segítése.
- Süllyed Európa hajója, a kontinens demográfiai kapitulációban van, sok nemzetség már halálra ítélte magát az öreg kontinensen. Kívánom, és kérem az Istent, hogy a magyarság ne jusson erre a balsorsra, hanem tudjon tenni ellene. Ma már nem elég emlékezni, a mai és a következő generációk küldetése a haza megmentése - figyelmeztetett a lelkész-püspök.
Az ünnepség - melyen a magyar-magyar kapcsolatok erősítését szolgáló "Határtalanul" program keretében az ipolysági magyar tannyelvű gimnázium számos diákja is részt vett - koszorúk, virágok elhelyezésével és a Szózat eléneklésével zárult az országzászlónál.

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2017. június 6., kedd]

Vácott született váci lakosok

Boda Viktor és Hruskó Éva gyermeke: Szabina /Vác/
Nagy Balázs Tamás és Börzsönyi Judit gyermeke: Anna Abigél /Vác/
Borna Gábor és Tonhauser Judit gyermeke: Vencel Noel /Vác/

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2017. június 6., kedd]

Házasságot kötött váciak

Molnár Attila Sándor és Herceg Katalin /Vác/
Fazekas Ádám és Viczencz Boglárka /Vác/
Dr. Gyuris Csaba és Veszeli Nóra /Vác/
Cseh József és Czadró Krisztina Éva

Feladó: Városháza

Hegedűs Attila /1969/ Vác
Izsó Tibor /1942/ Vác
Matkovics Istvánné sz: Bocsányi Mária Magdolna /1929/ Vác
Nagy Bálint /1940/ Vác
Füzesi Attila /1962/ Vác

Feladó: Városháza