Hírek

Dátum: Típus: Kulcsszó:  

Közélet [2017. június 19., hétfő]
Kanyó Zsolt már elsősorban edzői feladataira összpontosít

A korábban mind a hazai, mind nemzetközi versenyeken rendkívül sikeres, a gerelyhajító versenyszámban a londoni paralimpián is szereplő Kanyó Zsolt egy ideje edzői szerepet is vállal, sőt újabban már elsősorban erre a feladatára összpontosít a Váci Reménység Egyesületben.

A civilben a Váci Városfejlesztő Kft. kommunikációs munkatársaként dolgozó kiváló sportember örömmel számolt be tanítványai legutóbbi sikereiről.
- A paraatlétikai súlylökés F32-es, fejsérülteknek kiírt kategóriájában Nagy Ambrus a Zágrábban rendezett Horvát Open versenyen ezüstérmet szerzett, és ami még a helyezésénél is fontosabb, hogy a szép sikert 7,39 méteres új országos csúccsal érte el. Szigeti Noémi a nők azonos versenyszámában bronzérmes lett a párizsi Grand Prix versenyen, új egyéni csúccsal, ami immár 3,87 méter - újságolta Kanyó Zsolt.

A párizsi versenyen a Váci Reménység Egyesületet még három sportoló képviselte, Keresztesi Erika (400 méteres síkfutás) saját kategóriájában győzött, összesítve második lett, Szőllősi István (súlylökés) kategóriájában második lett az aktuális világbajnok mögött, összesítésben pedig a hatodik helyen végzett, rajtuk kívül a magyar válogatott keret tagja volt Kálmán Krisztina is.

Ami saját sportolói karrierjét illeti, erről szólva Kanyó Zsolt elmondta, hogy mivel a kategória rendszer utóbbi időben történt átalakítása nem kedvezett neki, versenyekre ezután már nem készül, de formában szeretne maradni, őrizni kívánja a kondícióját, tehát rendszeresen tréningezik a jövőben is.

A város büszke lehet rá, hogy kis hazánkban Vác a paraatlétika egyik legfontosabb bázisa, a Váci Reménység Egyesület sikerkovács szakedzői: Oroszi Zsuzsanna (egyben a válogatott szövetségi kapitánya), Kanyó Zsolt és Szikora Gyula.

Feladó: Városháza
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Sport [2017. június 19., hétfő]
Taroltak a váciak az evezős vidékbajnokságon

A múlt hét végén, a hagyományosan a velencei tavi pályán rendezett nyílt vidékbajnokságon kiemelkedő sikerrel szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói, csaknem húsz versenyszámban szereztek aranyérmet.
A VVEC vidékbajnokai:
Női veterán kétpárevezős: Bácskainé Ekker Zsuzsanna (VVEC) - Csányi Éva (Külker); Férfi veterán kormányos nélküli négyes: Nógrádi Tivadar, Noé Gábor, Hász Márton, Ábrahám Gábor; Férfi serdülő kormányos négyevezős: Laczkó Gábor, Huang Yu, Szilágyi Konrád, Szklenka Bence, korm: Német Zsombor; Leány tanuló kormányos négyevezős: Harsányi Viktória, Harsányi Orsolya, Imre Veronika, Bóka Sára, korm: Kiss Lara; Férfi veterán nyolcas: Nógrádi Tivadar, Fenyő András, Bácskai Zoltán, Búza József, Cseh Zsolt, Mucsi László, Noé Gábor, Ábrahám Gábor, korm: Zöld Anna; Férfi felnőtt négypárevezős (válogatottként): Csiszár Péter, Tamás Bence, Krpecsics Péter, Fiala Balázs; Férfi ifjúsági kétpárevezős (válogatottként): Szesztay Ágoston, Turi Péter; Női veterán egypárevezős: Bácskainé Ekker Zsuzsanna; Férfi veterán kétpárevezős: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar; Leány tanuló egypárevezősben olyan népes mezőny volt, hogy több döntő futamot rendeztek, négyben pedig a VVEC sportolói végeztek az élen, győztes lett Imre Veronika, Bóka Sára, Harsányi Orsolya és Zöld Anna is; Női ifjúsági kétpárevezős (válogatottként): Csepel Zsófia, Papp Sarolta; Férfi veterán négypárevezős: Noé Gábor, Dénes Csaba, Hász Márton, Nógrádi Tivadar; Fiú tanuló kormányos négyevezős: Bank Dávid, Endrész Dániel, Haug Daniel, Földesi Bence, korm: Német Zsombor; Férfi ifjúsági könnyűsúlyú kétpárevezős: Fehér Bálint, Fenyődi Tamás.
***
Az evezős világkupa-sorozat múlt hét végén rendezett második, poznani állomásán a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyszámában a második helyen végzett Galambos Péter, a Vác Városi Evezős Klub többszörös világbajnoki érmes kiválósága.
Galambos Péternek ez zsinórban a harmadik dobogós szereplése az idei három nemzetközi szereplésből, miután az első világkupa versenyen győzni tudott, a 3 héttel ezelőtt rendezett Európa Bajnokságon pedig ugyanúgy ezüstérmet szerzett, mint a múlt hét végi újabb világkupa regattán.

Feladó: Városháza
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Közlemények [2017. június 19., hétfő]
Tájékoztató a Központi Címregiszterről

Magyarországon számos címadatokat nyilvántartó rendszer működik a közigazgatásban. A 2015. január 1-jén működését megkezdő Központi Címregiszter létrehozásának célja az, hogy a különböző nyilvántartásokat egyetlen nyilvántartásban egyesítse, valamint az adatok pontosságát biztosítsa. A nyilvántartás naprakészen tartásáról az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzője, mint címképzésért felelős szerv gondoskodik.
A központi címregiszterről és a címképzésről szóló 345/2014. (XII.23.) kormányrendelet az új címek létrehozásán túl a különböző nyilvántartásokban eltérő elemekkel rendelkező címek felülvizsgálatáról is rendelkezik.
A Váci Polgármesteri Hivatalban a város jegyzőjének nevében a központi címregiszter naprakészen tartásáról az Igazgatási Osztály, új címek képzéséről, valamint a meglévő címadatok felülvizsgálatáról az Építési Osztály továbbá a Műszaki Osztály gondoskodik.

A címek felülvizsgálata jelenleg folyamatban van, melynek eredményes lefolytatása érdekében kérjük a t. lakosság megértését és együttműködését.

A címkezeléssel érintett címek listája a mellékelt dokumentumban a közzétételtől számítva egy hónapig megtekinthető.

Tájékoztató a 2015. január 1-től érvényben lévő Központi Címregiszterrel kapcsolatos címkezelési eljárásról emelet-ajtó tekintetében:

A központi címregiszter és címkezelésről szóló, 2015. január 1-től hatályba lévő 345/2015 (XII. 23.) számú kormányrendelet az illetékes települési önkormányzat jegyzőjét jelöli ki címképzésért felelős szervként. Emellett előírja a címképzési szervnek az illetékességi területen található címek felülvizsgálatát.

A jelenlegi gyakorlat szerint, amennyiben a Járási Hivatal Okmányirodai Osztályán olyan címre kérnek bejelentkezést, melyet a Címnyilvántartás nem tartalmaz (vagy csak részben tartalmazza a tulajdoni lapon feltüntetett címet), a cím felülvizsgálati eljárás alá esik, melynek befejeztéig a bejelentkezés nem lehetséges.

Az újonnan képzett, illetve felülvizsgálat alá eső címek esetében a fenti kormányrendelet címképzésre vonatkozó előírásai az irányadóak, melyek szerint társasházaknál emelet-ajtó meghatározása esetén a jegyző a tulajdonos vagy a tulajdonosi közösség javaslatának megfelelően képzi a címet.

Tehát abban az esetben, ha egy adott címre nem sikerült a bejelentkezés emelet-ajtó probléma miatt, szükséges a lakás helyrajzi száma és a helyrajzi számhoz tartozó cím igazolása (emelet-ajtóra vonatkozóan is).
Amennyiben az alapító okirat nem tartalmazza a két adat egymáshoz rendelését (tehát a konkrét lakás helyrajzi számának és a pontos, emelet-ajtóval ellátott címének egy helyen történt rögzítését), abban az esetben a címképzéshez elengedhetetlenül szükséges a tulajdonosi közösség javaslatának benyújtása a jegyző felé közgyűlési határozat formájában.

Deákné dr. Szarka Anita s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentum:
Tajekoztato_a_Kozponti_Cimregiszterrol_2017_majus.pdf
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Rendőrségi hírek [2017. június 16., péntek]
VADELÜTÉS

A tavasz kezdetével elkezdődik az őzek párzási időszaka, amely augusztus közepéig tart. A tapasztalatok szerint ekkor ugrásszerűen megnövekszik a közúti balesetek száma a vadak megváltozott mozgási területe és viselkedése miatt. Természetesen nem csak őzek szaladhatnak ki az úttestre, akár egy kisebb termetű vad - pl.: nyúl - is okozhat komoly anyagi kárt egy gépkocsiban. Még egy utunkat repülve keresztező fácán is képes a jármű szélvédőjét berepeszteni. A környezetünkben élő vadállatok a hajnali és a szürkületi órákban a legaktívabbak, ekkor fokozottan figyeljünk az utakon.

Tanácsok a balesetek elkerülése érdekében:
- Az egyik leghatásosabb módszer az ütközés elkerülésére a lassítás, a fokozott figyelem. Amennyiben lakott területen kívül 90 km/h helyett 80 km/h sebességgel közlekedik, hamarabb észlelhető a vad, a reakció idő rövidül.
- Ne hagyja, hogy közlekedés közben elvonja bármi a figyelmét. A gépjárművezetésre koncentráljon, kézben tartott mobiltelefonnal ne telefonáljon.
- Folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát, haladjon lassabban.
- Ha a vadállat már az úttesten van, adjon hosszú hangjelzést.

Mi a teendő, ha a baleset mégis bekövetkezik? Először is mindent meg kell tenni a további balesetek elkerülése érdekében. Lehetőség szerint álljon félre az útpadkára, használja az elakadásjelzőt és az autó mögött kellően biztonságos távolságban helyezze ki a fényvisszaverő háromszöget. Ezek után értesítse a rendőrséget és a helyi vadásztársaság munkatársát.
A vadon élő állatok által okozott károk megtérítésére vonatkozó szabályokat a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény, valamint az ennek végrehajtására kiadott 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet tartalmazta egészen addig, amíg az alapvető szabályok be nem kerültek a 2013. évi V. törvénybe (Ptk.) külön fejezetben, „A vadászható állat által okozott kárért való felelősség” címszó alatt.
Érdemes tisztában lenni a megtérítés szabályaival, mivel a tenyészérték széles spektrumú és egy fácántyúk is megközelítőleg 20 000 Ft, egy 12 kg-os gím bika 3,75 millió Ft megtérítési költséggel is járhat.

Ha a vadállatot elütötte, az elszaladni nem tudott, azt nem viheti el a baleset helyszínéről saját célú felhasználásra, mivel az lopásnak minősül.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Feladó: Váci Rendőrkapitányság
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Pályázatok [2017. június 16., péntek]
Pályázat iskolaorvos munkakör betöltésére

Szociális Szolgáltatások Háza a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Árpád Fejedelem Ált. Isk., Juhász Gyula Ált.Isk., Karolina Katolikus Ált. Isk., Waldorf Ált. Isk. I. Géza Király Közgazdasági Szki., Kertész u. Óvoda, Vám u. Óvoda, Kölcsey u. Óvoda

iskolaorvos
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2600 Vác, Árpád köz 1., Báthori u. 17-19., Konstantin t.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
Iskolaorvosi feladatok ellátása a vonatkozó jogszabályok és munkaköri leírás alapján.

Részletek az alábbi csatolt dokumentumban.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentum:
hirdetes_iskolaorvos.pdf
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Közélet [2017. június 16., péntek]
Lakossági tájékoztató- a méh és darázscsípés veszélyeivel kapcsolatban

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának a méh és darázscsípés veszélyeivel kapcsolatos felhívása az alábbi csatolt dokumentumban érhető el.

Vác, 2017. június 12.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentum:
NGM_MV_meh_darazs_felhivas_170418.pdf
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Pályázatok [2017. június 16., péntek]
Pályázat óvodapedagógus munkakör betöltésére

Váci Deákvári Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet

óvodapedagógus
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozott idejű 2017.12.30.-ig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2600 Vác, Sirály utca 7-9.

Részletek az alábbi csatolt dokumentumban.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentum:
Vaci_Deakvari_Ovoda__ovodapedagogus_palyazat.pdf
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Közélet [2017. június 15., csütörtök]
Tájékoztatás

Felhívjuk a Tisztelt érintettek figyelmét hogy az FGSZ Földgázelosztó Zrt. szállító vezetékén végzett karbantartási munkálatok folyamán 2017. augusztus 2-án 05:00 órától 2017. augusztus 4-én 10:00 óráig a TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft. a gázszolgáltatást ideiglenesen felfüggeszti, mely az alábbi településeket érinti: Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Penc, Perőcsény, Rád, Szob, Szokolya, Tésa, Vác, Vámosmikola, Verőce, Zebegény.

A cég felhívja a Tisztelt Fogyasztók figyelmét, hogy a gázmérő előtti főelzárót szíveskedjenek zárt állapotban tartani a meghirdetett időszak alatt!

Vác, 2017. június 13

Váci Polgármesteri Hivatal

Feladó: Városháza
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Közélet [2017. június 15., csütörtök]
Fórum a Településképi Arculati Kézikönyv készítéséről

A készülő Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) és Településképi Rendelet (TR) összeállítása előkészítő szakaszának egyik fontos állomása volt a művelődési központban június 14-én rendezett tájékoztató fórum, amelyet az elkövetkező hónapokban több hasonló rendezvény követ majd a munka előrehaladtával.

A szerdai eseményen Breczné Zsigmond Jolán városi főépítész, továbbá a településtervezéssel foglalkozó Völgyzugoly Műhely Kft. két munkatársa, Korsós Renáta és Lukács Péter adtak tájékoztatást a kötelező feladat részleteiről és várták az észrevételeket, kérdéseket.
Mint elhangzott, a településkép alakításával kapcsolatban a vonatkozó kormányrendelet úgy rendelkezik, hogy a Helyi Építési Szabályzatnak (HÉSZ) a Településszerkezeti Tervvel (TSZT) és a Településképi Rendelettel összhangban kell elkészülnie, és a HÉSZ megalkotását vagy módosítását megelőzően Települési Arculati Kézikönyvet és Településképi Rendeletet kell összeállítani illetve elfogadni.
A városi főépítész felhívta a figyelmet, hogy törvényi előírás szerint a településképpel kapcsolatos korábbi előírásokat szeptember 30-ig lehet alkalmazni, az önkormányzati képviselő-testületnek legkésőbb október 1-ig meg kell alkotnia a Településképi Rendeletet.
A településkép fontossága kapcsán több szempont is szóba került, a legfontosabbak a következők:
Egy település karakterét meghatározzák az épületek, melyek részei a hely kulturális örökségének, identitásának. Egy új épület megváltoztatja az összképet, ezért tervezéskor figyelembe kell venni annak hosszú távú hatását a környezetére. Egy jó épület a környezettel harmonikus egységet alkot, tiszteli és ismeri a múltat, a helyi értékeket és jellegzetességeket képes kortárs kontextusban alkalmazni. A településkép fontos szerepet játszik az adott hely marketingjében, meghatározó a vonzó látvány.
Elhangzott, hogy a Településképi Arculati Kézikönyvben mindenekelőtt meg kell határozni a településkaraktert meghatározó településképi jellemzőket, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.
A Településképi Rendelet lényege, hogy megállapítja a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, illetve a védelem megszüntetését, a településszerkezet, településkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területeket, a településképi követelményeket.
A hozzászólások során egyebek mellett megfogalmazódott, hogy a településképnek nem csupán az épületek, de például az utcabútorok, köztéri alkotások is fontos elemei, s több résztvevő hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy egy-egy ingatlanfejlesztés kapcsán a kezdetektől folyamatos párbeszéd legyen a beruházó és az önkormányzat között, keresve a kompromisszumot, érvényt szerezve a helyi szabályoknak.
A Váci Hírnök májusi számában a lakosok kézhez kaptak egy kérdőívet a TAK és TR előkészítésével kapcsolatban, a szerdai fórumon elhangzott: nagyon fontos, hogy minél többen éljenek a véleménykifejezés ezen lehetőségével.

Feladó: Városháza
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió

Közélet [2017. június 15., csütörtök]
ÉRTESÍTÉS LÉGI ÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Az Önkormányzat illetékességi területén a központi légi és földi kémiai szúnyoggyérítésről szóló tájékoztató a csatolt dokumentumban olvasható.

Védekezés időpontja: 2017. június 19.

Vác, 2017. június 15.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentum:
TAJEKOZTATO_FOLDI_LEGI_SZUNYOGGYERITESROL.pdf
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének! Nyomtatható verzió


(1-10)(11-20) (21-30) (31-40) (41-50)  ... (14171-14178)   >>

Hirdetés
Hirdetés
Cégajánló
DunaWeb Szolgáltató Kft. 2007-2013. Impresszum Médiajánlat

WWW.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU    
APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU