címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Már a város tulajdona a mélygarázs

Már a város tulajdona a mélygarázs

Június 19-tõl már a város tulajdona a mélygarázs, miután megköttetett az adás-vételi szerzõdés és az önkormányzat kifizette a teljes vételárat - jelentette be sajtótájékoztató keretében Fördõs Attila polgármester.

- Most tehát következhet a szükséges pótlólagos munkák tervezése, majd közbeszerzési eljárást követõen a kivitelezés. Hogy miért is van szükség javításokra, hiánypótlásokra? Nos, azért, mert az elmúlt években jelentõs állagromlást szenvedett a kihasználatlan létesítmény, továbbá szükséges bõvíteni a mûszaki tartalmat, le kell fedni a beázást okozó nyitott részeket, és még sorolhatnám a kisebb-nagyobb tennivalókat. Mindazonáltal az a lényeg, hogy immár birtokon belül van az önkormányzat, ami hosszú évekig tartó elõkészítõ munka, sikeres lobbitevékenység eredménye. És itt meg is ragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak minden közremûködõnek, a projekthez pozitívan álló képviselõknek, a hivatal illetékeseinek és minden külsõ segítõnek - mondta a sajtótájékoztatón Fördõs Attila polgármester.
Hozzátette: az egymilliárd hatszázhetvenöt millió forintos vételár nagyságrenddel kevesebb, mint amivel a korábbi városvezetés számolt, ráadásul állami támogatással tudta megvásárolni a mélygarázst a város.
Az átadás idõpontja kapcsán Fördõs Attila az utolsó negyedévet jelölte meg, s kiemelte, hogy ezt követõen a térfelszíni parkolási gondok jelentõsen enyhülhetnek, hiszen a mélygarázs igénybevétele jóval olcsóbb lesz, mint a külsõ parkolás.
A városvezetõ ezt követõen több további eredményrõl is beszámolt.
Vác a hetedik helyen végzett a Kihívás Napja tömegsport eseményen és így jelentõs összegû sportszervásárlási támogatást sikerült elnyerni. Szintén fontos pályázati siker, hogy több mint egymillió forint állami hozzájárulást kap a város a Székelyudvarhellyel fennálló testvérvárosi kapcsolat húsz éves jubileumának méltó megünneplésére. Az utóbbi idõszakban megvalósult beruházások: megújult a Nárcisz utcai járda, új játszó- és biztonsági eszközökkel gyarapodott számos játszótér, s fontos eredmény a hajléktalanszálló nyílászáróinak cseréje is.
- Mint a legutóbbi hetek-hónapok eredményei is mutatják, a Polgármesteri Hivatal minden osztálya kiemelkedõ teljesítményt könyvelhet el, amit az is bizonyít, hogy ismét sikerült megszerezni az ISO 9001-es minõségbiztosítási tanúsítványt - zárta tájékoztatóját a polgármester.

Feladó: Városháza

EU pályázatok