Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2017. július 12., szerda]

Fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Fördős Attila

334 millió forintot nyert Vác Város Önkormányzata bölcsődei fejlesztésre- jelentette be Fördős Attila polgármester. A városvezető a sajtótájékoztatón beszélt a jelenleg is zajló nagyobb fejlesztésekről, ezek keretében a Duna-parti csónakház építéséről és a mélygarázs pótmunkálatairól is.

VEKOP pályázaton bölcsődei fejlesztésre nyert támogatást Vác. A jelentős forráshoz nem kell önrészt biztosítani, az összeg pedig férőhely bővítésre ad lehetőséget- jelentette be sajtótájékoztatóján Fördős Attila polgármester.

Fördős Attila polgármester Vác
Ez 334 millió forintot jelent 100%-os támogatási intenzitással. Ez azt jelenti, hogy városunkban a bölcsődei elhelyezést jelentős mértékben segíteni fogjuk tudni. Erre egyre nagyobb igény van, ugyanis a szülő szeretné a munkáját folytatni, ennek érdekében pályáztunk és sikeres volt a pályázatunk.

A Kajak-Kenu Szövetség által finanszírozott csónakház építéséhez szükséges forrás is megérkezett- tudatta Vác polgármestere, miszerint 105 millió forint áll rendelkezésre, hogy a Duna-parti létesítmény felépüljön.

A mélygarázs kapcsán is előrelépés történt. Mint ismert az adásvételi szerződést aláírták a felek, jelenleg az önkormányzat által kiválasztott cég méri fel a szükséges utómunkálatokat, aminek alapján a tender kiírásra kerül.

Fördős Attila polgármester Vác
Várhatóan Július végén ez befejeződik, augusztusban ki tudjuk írni a közbeszerzési eljárást, amelynek a határideje szintén 30-40 nap, ezt követően a győztes elkezdheti a pótmunkákat. Az erre vonatkozó forrás megteremtéséhez pedig a támogatási szerződés módosítását kezdeményeztük a belügyminisztériumnál.

Feladó: Városháza

Közélet [2017. július 11., kedd]

Köszöntjük a szépkorú ünnepelteket!

Két 90 éves szépkorú ünnepeltet köszöntöttek hétfőn az önkormányzat és a polgármesteri hivatal illetékesei.

Bensőséges hangulatú születésnapi ünnepséget rendeztek hétfőn a Vác Város Önkormányzatának Idősek Otthona és Klubja Rádi úti részlegében: a 90. életévét a közelmúltban betöltött Kosztolányi Ferencné, Margit néni volt az ünnepelt.
A születésnapos érdeklődésünkre elmondta: nagy öröme telik abban, hogy három unokával és már öt dédunokával is büszkélkedhet, egyébként mind férfiak-fiúk.
Ugyancsak a közeli napokban töltötte be 90. életévét a kisváci városrészben élő Miskei Ferencné, Magdi néni, aki ma is nagyon aktív, jó példa erre, hogy nagy rendben tartja a belső udvaros családi fészket, s mind a mai napig lelkes könyvolvasó - erre még orvosai is felfigyeltek, örömmel nyugtázva szellemi frissességét.
Az ünnepelteket az önkormányzat nevében Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, az Intézményfelügyeleti és Humán Osztály vezetője is felköszöntötte, átadva nekik a város ajándékát és az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott díszoklevelet.

Feladó: Városháza

Rendőrségi hírek [2017. július 11., kedd]

FELHÍVÁS - Biztonságban utazás közben

A nyári szabadság alatti utazások során magunk és családtagjaink biztonsága mellett mobileszközeink biztonságára és a biztonságos internethasználatra is figyelmet kell fordítani.

A cikk teljes tartalma az alábbi mellékletekben elérhető.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

Csatolt dokumentumok:
biztonsag.pdf
info.pdf

Vác Város Önkormányzat nevében és képviseletében
a Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási Részlege
értékesítésre hirdeti - jelentkezés sorrendjében -

Vác, Budapesti főút 8. szám alatt található, („volt Karacs Kollégium”) 3765/1 hrsz-ú „kivett kollégium” megnevezésű, 2497 m2 alapterületű ingatlant.

Pályázat feltétele, teljes szövege letölthető: www.vacholding.hu és a www.vac.hu honlapról
Információ: Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási részleg Tel.:27/510-103

Részletek az alábbi csatolt fájlban.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Ingatlan hirdetés 17-07.pdf

Nagy Lajos /1942/ Vác
Priksz József /1958/ Vác
Bányász Károlyné sz: Kovács Margit /1910/ Vác
Farkas Istvánné sz: Hosták Erika /1950/ Vác
Szalay László György /1957/ Vác
Pozsonyi Lászlóné sz: Pozsgai Erzsébet /1932/ Vác
Lózs Jánosné sz: Juhász Zsófia /1922/ Vác
Csák László /1936/ Vác
Szaniszló Csabáné sz: Mayer Mária /1957/ Vác
Kovács Imréné sz: Dora Róza /1929/ Vác
Szemán Lászlóné sz: Király Mária /1933/ Vác

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2017. július 10., hétfő]

Házasságot kötött váciak

Sechna Gábor és Zsobrák Henrietta /Vác/
Dr. Fehér Máté és Dr. Varga Orsolya /Vác/

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2017. július 10., hétfő]

Vácott született váci lakosok

Dobisz Árpád József és Virág Mercédesz Györgyi gyermeke: Botond /Vác/
Gazdag András Tamás és Bolka Zsuzsanna gyermeke: Bálint Milán /Vác/
Berta Gábor István és Bucsányi Judit gyermeke: Bence /Vác/
Szabó Dániel és Molnár Bernadett gyermeke: Luca Sára /Vác/
Tokodi Ferenc és Magyar Melinda Boglárka gyermeke: Benedek /Vác/
Lukács Krisztián és Tarnai Andrea gyermeke: Doroti /Vác/

Feladó: Városháza

Sport [2017. július 10., hétfő]

Galambos Péter bronzérmet szerzett a luzerni regattán

A hét végén rendezték a nagy múltú luzerni világkupa evezős versenyt, a svájci városban Galambos Péter, a Vác Városi Evezős Club kiválósága ismét a dobogóra állhatott.
A könnyűsúlyú egypárevezős versenyszám népes mezőnyében már az "A" döntőbe kerülés is komoly fegyvertény volt, ám a VVEC négyszeres világbajnoki érmes versenyzője, Galambos Péter nem érte be ennyivel és taktikus versenyzéssel a harmadik helyen végzett.
Az evezősöknek ezen a hét végén következik a versenyszezon legfontosabb hazai megmérettetése, az országos bajnokság, melynek a hagyományokhoz híven a szegedi Maty-éri pálya ad helyet.
A VVEC rendre kiemelkedően szerepel a bajnokságon, az utóbbi években a negyedik helyet megszerezve a klubrangsorban - az idén sem szeretnék alább adni, és minden esély megvan a kiváló szereplésre.

Feladó: Városháza

A váci nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen tettes azonosításához.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 13100/608/2017.bűnügyi számon indított eljárást testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi 2017. április 14-én 13 óra 45 perc körül Vácon, a Galcsek utca 8. szám előtti útszakaszon előzetes szóváltást követően bántalmazott két járókelőt, majd a helyszínről kerékpárral távozott. Az egyik sértett súlyos, a másik pedig könnyű sérülést szenvedett a bántalmazás következtében. Mindkettőjüket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.
A bűncselekményt elkövető 35-40 év körüli férfi körülbelül 175 centiméter magas, zömök, erős testalkatú, haja rövid, sötét árnyalatú, oldalt és hátul felnyírt. Szakálla körülbelül 8-10 centiméter hosszú.
A férfi a bűncselekmény elkövetésekor mellényt és kapucnis, csíkos ujjú pulóvert viselt. A kerékpár első kormányán egy fém kosár volt.
A Váci Rendőrkapitányság nyomozói kérik, hogy aki felismeri a képen látható ismeretlen személyt vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

A Váci Rendőrkapitányság a Váci Polgármesteri Hivatal részére egy narancssárga színű bőröndöt adott át, amelyet Vác, Hattyú utca 51. szám előtt 2017. 07. 03-án találtak.

A talált tárggyal kapcsolatban érdeklődni lehet Vác Város Önkormányzatának honlapján szereplő telefonszámokon, vagy személyesen a Jogi, valamint a Szervezési és Tájékoztatási Osztályokon.

Vác, 2017. július 5.

Deákné dr. Szarka Anita s.k.
jegyző

Feladó: Városháza