címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Széleskörû összefogásra van szükség a téli idõszakban

Széleskörû összefogásra van szükség a téli idõszakban

A Szociális Szolgáltatások Háza szervezésében a téli idõszakra való felkészülés jegyében kerekasztal beszélgetést tartottak a napokban mûvelõdési központban a rászorulók segítésében együttmûködõ intézmények, hatóságok, egyházi- és civil szervezetek képviselõi.

- A legutóbbi, hosszan tartó kemény tél nagyon komoly kihívás elé állította a hajléktalanok ellátásában dolgozókat. Akkor az éjjeli szálláskeresõk száma jócskán meghaladta a Rákóczi tér 20. alatt található központunk befogadó képességét, a legkritikusabb idõszakokban a mûvelõdési központ nyújtott átmeneti segítséget. De egyértelmû, hogy hosszabb távú biztos megoldásra van szükség, ami csak széleskörû összefogással lehetséges - mondta Járja Andrea, a Szociális Szolgáltatások Háza igazgatója.
Járja Andrea kiemelte, hogy a télre készülve az idén is kérik a lakosság segítségét takarók, meleg ruhák és tartós élelmiszerek adományozásával, szavai szerint erre a már hagyományos, ezúttal november 3-án tartandó nyílt napjuk a legjobb alkalom, de természetesen minden idõszakban szívesen fogadják az adományokat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok