címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Nyílt nap a Szociális Szolgáltatások Házában

Nyílt nap a Szociális Szolgáltatások Házában

Ha a szükség úgy hozná, a közelgõ téli idõszakban a püspökség Galamb utcai közösségi épületében is lehetõség nyílik a rászorulók befogadására, átmeneti elszállásolására - derült ki a Szociális Szolgáltatások Háza november 3-án tartott hagyományos nyílt napján.

Mint azt Járja Andrea, az intézmény vezetõje elmondta: az ilyen és hasonló rendezvények célja a figyelemfelhívás, és szavai szerint nem csupán a hajléktalanokra való odafigyelés lényeges, hiszen sokan vannak, akiknek ugyan van otthonuk, de például fûtésre már nem futja a jövedelmükbõl, így õk is veszélyeztetettek.
Dr. Manninger Péter, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke egyrészt kiemelte a hajléktalanellátásban dolgozók áldozatvállalását, másrészt felhívta a figyelmet: észben kell tartani, hogy a bajba jutott ember esetleg szégyelli a segítségkérést, ezért nagyon fontos az egymásra figyelés, annak észrevétele, ha valaki gyámolításra szorul.
Az eseményen sorra rövid tájékoztató hangzott el a Szociális Szolgáltatások Háza ellátási formáiról, így a csekély térítési díj ellenében igénybe vehetõ átmeneti szállóról, a díjtalan nappali melegedõ és éjjeli menedékhely helyzetérõl.
Elhangzott: nagy szüksége van az intézménynek az adományokra, most elsõsorban téli meleg ruházatból vannak híján, de minden felajánlást szívesen fogadnak.
Fontos tudnivaló, hogy az intézmény november utolsó hétvégéjén, péntektõl vasárnapig élelmiszergyûjtést tart a Tesco áruházban, s bíznak benne, hogy a vásárlók jótékonyságának köszönhetõen minél jobban feltölthetik az éléskamrát.

Feladó: Városháza

EU pályázatok