Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2017. november 7., kedd]

Nyílt nap a Szociális Szolgáltatások Házában

Ha a szükség úgy hozná, a közelgő téli időszakban a püspökség Galamb utcai közösségi épületében is lehetőség nyílik a rászorulók befogadására, átmeneti elszállásolására - derült ki a Szociális Szolgáltatások Háza november 3-án tartott hagyományos nyílt napján.

Mint azt Járja Andrea, az intézmény vezetője elmondta: az ilyen és hasonló rendezvények célja a figyelemfelhívás, és szavai szerint nem csupán a hajléktalanokra való odafigyelés lényeges, hiszen sokan vannak, akiknek ugyan van otthonuk, de például fűtésre már nem futja a jövedelmükből, így ők is veszélyeztetettek.
Dr. Manninger Péter, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke egyrészt kiemelte a hajléktalanellátásban dolgozók áldozatvállalását, másrészt felhívta a figyelmet: észben kell tartani, hogy a bajba jutott ember esetleg szégyelli a segítségkérést, ezért nagyon fontos az egymásra figyelés, annak észrevétele, ha valaki gyámolításra szorul.
Az eseményen sorra rövid tájékoztató hangzott el a Szociális Szolgáltatások Háza ellátási formáiról, így a csekély térítési díj ellenében igénybe vehető átmeneti szállóról, a díjtalan nappali melegedő és éjjeli menedékhely helyzetéről.
Elhangzott: nagy szüksége van az intézménynek az adományokra, most elsősorban téli meleg ruházatból vannak híján, de minden felajánlást szívesen fogadnak.
Fontos tudnivaló, hogy az intézmény november utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig élelmiszergyűjtést tart a Tesco áruházban, s bíznak benne, hogy a vásárlók jótékonyságának köszönhetően minél jobban feltölthetik az éléskamrát.

Feladó: Városháza

Vác Város Önkormányzat nevében és képviseletében a Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási Részlege (székhely: Vác, Köztársaság út 34.) bérbeadásra vagy értékesítésre hirdeti a csatolt fájlban szereplő ingatlanokat.

Pályázat feltétele, teljes szövege letölthető: www.vacholding.hu és a www.vac.hu honlapról
Információ: Váci Városfejlesztő Kft. Vagyonhasznosítási részleg Tel.: 27/510-103

Részletek az alábbi csatolt fájlban.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Ing_hird_17-11_h.pdf

Anyakönyv [2017. november 6., hétfő]

Vácott született váci lakosok

Jakab László és Csajková Erika gyermeke: Áron /Vác/
Bartók Péter és dr. Palotai Hajnalka gyermeke: Ádám /Vác/

Feladó: Városháza

Szegedi József /1930/ Vác
Majer Györgyné sz: Lambek Katalin /1929/ Vác
Kocsis György /1935/ Vác

Feladó: Városháza

A Váci Polgármesteri Hivatal részére 1 db kulcsból álló kulcscsomót adtak át, amelyet Vác, Hársfa utcán 2017. október 31.-én találtak.

A talált tárggyal kapcsolatban érdeklődni lehet Vác Város Önkormányzatának honlapján szereplő telefonszámokon, vagy személyesen a Jogi, valamint a Szervezési és Tájékoztatási Osztályokon.

Vác, 2017. november 2.

Deákné dr. Szarka Anita s.k.
jegyző

Feladó: Városháza

Sport [2017. november 6., hétfő]

Egy győzelem, két döntetlen a hétvégi mérleg

Nyolcadik bajnoki mérkőzésén végre megszerezte első pontját a férfi kézilabda élvonalban a Váci KSE, miután 28 - 28-as döntetlent játszottak a Cegléd gárdájával.
A labdarúgó NB II-ben a Vác FC egy pontot szerzett a hétvégi fordulóban, miután 1 -1-es döntetlent játszott a Budafokkal. Tizenhat forduló után városunk csapata az ötödik helyet foglalja el a tabellán. A következő hetekben sorra következő ellenfelek: Budaörs, Nyíregyháza Spartacus FC, Dorog.
A férfi kézilabda NB I-ben a Váci KSE már nem pont nélkül áll a tabella utolsó helyén a hétvégi döntetlen után, és az előttük álló csapatok nincsenek beláthatatlan távolságban. A soron következő ellenfelek még ebben a hónapban: Budakalász, Dabas, Tatabánya.
A női kézilabda NB I-ben a GVM Europe-Vác tartja jó formáját, a hétvégén 34 - 26-os győzelmet arattak a Vasas ellenében. A bajnokságban novemberben még a Kisvárda és az MTK Budapest gárdája ellen lép pályára városunk csapata.

Feladó: Városháza

Tisztelt Partnereink!

Vác Város Településképi Rendelet tervezetét, partnerségi véleményezés céljából az alábbi csatolt dokumentumban közzé tettük.
A Települési Arculati Kézikönyv és a Településképi Rendelet tervezeteivel kapcsolatban a Madách Imre Művelődési Központban 2017. november 17-én 16 órakor lakossági fórumot tartunk.

A véleményeket szíveskedjenek levélben, vagy elektronikus úton a foepitesz@varoshaza.vac.hu címre 2017. november 23-ai beérkezéssel megküldeni.

Tisztelettel:

Fördős Attila s.k.
polgármester

Anyakönyv [2017. október 30., hétfő]

Vácott született váci lakosok

Tóth Dávid és Oravecz Rebeka gyermeke: Milán Kornél /Vác/
Szabó Gergely és Dian Erika gyermeke: Blanka Emma /Vác/
Létai József és Varga Réka gyermeke: Zselyke /Vác/
Kemecsei Imre és Szlatky Barbara gyermeke: Nimród Noel /Vác/

Feladó: Városháza

Anyakönyv [2017. október 30., hétfő]

Házasságot kötött váciak

Murár János és Gál Hajnalka /Vác/

Feladó: Városháza

Selymes Sándorné sz: Lengyel Magdolna /1951/ Vác
Rácz Istvánné sz: Zeke Ilona /1935/ Vác
Deák Józsefné sz: Rittman Violetta /1959/ Vác
Kovács Istvánné sz: Vörös Margit /1932/ Vác
Juhász Éva /1973/ Vác
Pinnyey Richárd /1937/ Vác

Feladó: Városháza