címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Korszerû sportbázissá válik a Reménység-pálya

Korszerû sportbázissá válik a Reménység-pálya

Mind a futópálya, mind a labdarúgópálya megújul a Váci Reménység Egyesület sporttelepén, de a legnagyobb léptékû fejlesztés, hogy a Kosdi út felõli oldalon felépül egy munkacsarnok, benne futófolyosóval, edzõteremmel és természetesen a szükséges kiszolgáló helyiségekkel - derült ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

- Az állam csaknem 780 millió forintos támogatásának köszönhetõen egy igazán korszerû, komoly sportbázis jöhet itt létre, amely a klub sportolóin kívül az iskoláknak, illetve minden sportolni vágyónak nagyszerû lehetõséget biztosít majd a testedzésre - mondta a szerdai sajtóeseményen Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Mokánszky Zoltán alpolgármester úgy fogalmazott, hogy Vác a "Nemzet Sportvárosa" címet eddig elsõsorban az iskolákban, klubokban zajló kiváló utánpótlás nevelõ munkának, helyi sportolók kimagasló eredményeinek köszönhetõen érdemelte ki, de az utóbbi idõszakban megvalósult, illetve az elkövetkezõ pár évben megvalósuló beruházásoknak köszönhetõen a sport infrastruktúra színvonala is méltóvá teheti a települést a titulusra.
Moys Csaba egyesületi elnök elsõként köszönetet mondott az állami támogatásért, majd hozzátette: az esetleges ellendrukkereknek nem lesz okuk kritikára, mert a megújuló sporttelepet mind a klub, mind az iskolák, mind a civil lakosság a magáénak érezheti majd, kellõképpen kihasználva a lehetõségeket.
- Még annyit szeretnék mondani, hogy elképzelésünk szerint a sporttelep a Váci Reménység Egyesület - Dr. Vanyek Béla Sporttelep nevet viseli majd, tiszteletet adva az egyesület alapítójának - jelentette be az elnök.

Feladó: Városháza

EU pályázatok