címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Egy jogerõs bírósági döntés margójára

Egy jogerõs bírósági döntés margójára

Egy, a 2014-es önkormányzati választási kampány egyik fórumán elhangzott kijelentés miatt két per indult, az egyik büntetõ, a másik polgári ágon, s elõbbi esetében a napokban jogerõs ítélet született.
- A másodfokon eljáró bíróság - megváltoztatva az elsõfokú, becsületsértést kimondó határozatot - rágalmazás vétségét állapította meg, és ezért megrovásban részesítette Krauze Istvánt, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõjét. Ez példa nélküli eset. Ezek után pedig véleményem szerint elgondolkodtató kérdés, hogy vajon az elítélt politikus méltó-e a továbbiakban a politikai, közéleti szerepvállalásra - mondta az ügyrõl tartott sajtótájékoztatóján a felperes Mokánszky Zoltán alpolgármester.
A városvezetõ hozzátette: a politikában értelemszerûen gyakran ütköznek a vélemények, ám szavai szerint van egy határ, amit nem lehet átlépni.
- Ezért már most jelzem, a jövõben is minden esetben megteszem a szükséges jogi lépéseket, ha velem, a munkámmal kapcsolatban megalapozatlan, hamis megállapítások hangoznak el illetve kapnak nyilvánosságot bármilyen formában - szögezte le az alpolgármester.
Krauze István a januári testületi ülésen, a képviselõi hozzászólások keretében reagált az ügy kapcsán.
A politikus elsõsorban azt hangsúlyozta, hogy a jogerõs bírósági döntés enyhítette az elsõfokú ítéletet, másrészt megjegyezte, hogy ismeretei szerint az eset nem példa nélküli.
Válaszában Mokánszky Zoltán felszólította Krauze Istvánt, hogy ha tudomása van hasonló súlyú bírósági döntésekrõl más képviselõk esetében, nevezze meg az érintetteket, de erre az ülésen nem hangzott el viszontválasz.
A bírósági ügyre alapot adó kijelentés egy törökhegyi közvilágítási beruházás kapcsán hangzott el.

Feladó: Városháza

EU pályázatok