címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megemlékezés a nemzeti ünnepen

Megemlékezés a nemzeti ünnepen

Vác Város Önkormányzata tisztelettel hívja és várja a polgárokat az államalapítás nemzeti ünnepének megemlékezésére: hétfõ este hat órakor kezdõdik az esemény a Konstantin téren, a Szent István szobornál.

Az ünnepi esemény szónoka ezúttal Raffay Ernõ történész lesz.
Hagyományosan az augusztus 20-ai ünnepség ad alkalmat Vác legrangosabb kitüntetéseinek átadására, a Vác Város Díszpolgára díjat és a Pro Urbe kitüntetéseket Fördõs Attila polgármester adja át a díjazottaknak.
Az új kenyér megáldásával folytatódik a nemzeti ünnep városi megemlékezése, a szertartást Csuka Tamás nyugalmazott református tábori püspök végzi.
A rendezvény mûsorában fellép és közremûködik a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a Vox Humana Énekkar, Varga Donát énekmûvész, a Váczi Néptáncegyüttes továbbá a Váci Huszár- és Nemzetõr Bandérium.

***
Az ünnepséghez kapcsolódóan 17:00 és 19:00 között a Konstantin teret lezárják a gépjármû-közlekedés elõl, ezért a 364 és 365 helyi vonalak járatai terelt útvonalon közlekednek, és nem érintik a Köztársaság út 40., a Március 15. tér, a Konstantin tér és a Budapesti fõút megállóhelyeket.
A városi ünnepségnek rossz idõ esetén a Madách Imre Mûvelõdési Központ ad helyet.

Fontos tudnivaló, hogy a nemzeti ünnepnapon - a Váci Mosolyalbum kivételével - minden helyi kiállítás ingyenesen és egész nap látogatható.

Feladó: Városháza

EU pályázatok