címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Törvénysértésrõl harsogtak – helyreigazításra kötelezték a Vác Online-t

Törvénysértésrõl harsogtak – helyreigazításra kötelezték a Vác Online-t

Az elmúlt hetekben még csak az általuk írtakra utaló hazugságokat kellett több országos sajtóterméknek helyreigazítania, ám most már „saját jogon” vesztett a Budakörnyéki Törvényszék ítélete szerint a Vác Online nevet viselõ internetes portál.

A váci polgármester a médiahazugságok miatt sorozatban megnyert sajtópereirõl már beszámoltunk. Volt, hogy a valótlan állítások miatt – per nélkül, felszólításra – azonnal helyreigazítást közöltek, más orgánumoknak pedig pervesztés után kell megtenniük ugyanezt. Közös volt ezen ügyekben, hogy – az általuk leírtak szerint – a Vác Online által közölt írások szolgáltatták az alapot az érintett országos médiumoknak.

A legújabb esetben azonban a váci internetes oldalnak már nincs lehetõsége elhatárolódni és magyarázkodni: a Budakörnyéki Törvényszék ma kihirdetett elsõfokú ítéletében elmarasztalta a vaconline.hu szerkesztõségét! Amely így bizonyítottan hazugsága miatt csatlakozhat a gondola.hu, illetve a hirtv.hu nevet viselõ portálhoz - helyreigazító közleményt kell közzétennie.

Ennek szövegét is meghatározta a bíróság:
„Helyreigazítás a Váci Önkormányzattal kapcsolatos valótlan tényállítás miatt
A vaconline.hu »Alkalmatlan városvezetés: Két hét alatt se tudták bejegyezni az új színházigazgatót« címû, 2020. március 11-én megjelent cikkünkben azt a valós tényt, hogy a cikk megjelenésének napján a cégnyilvántartásban vezetõ tisztségviselõként a korábbi önkormányzati vezetés alatt kinevezett Kis Domonkos Márk szerepelt, abban a hamis színben tüntettük el fel, hogy a cég törvénysértõ módon nem rendelkezett aláíróval, és emiatt fennállt a veszélye annak, hogy az ügyészség indítványozza a cég törlését.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a Váci Önkormányzat 2020. február 19. napján döntött az új ügyvezetõ személyérõl, akit 2020. március 1-jei kezdõnappal neveztek ki, és a változást törvényesen a változás bekövetkeztétõl számított 30 napon belül lehet bejelenteni a cégbíróság felé a cégtörvény 50. § (2) bekezdése alapján, aminek az elintézésére további 30 napja van. Így 2020. március 11. napján semmilyen törvénysértést nem követett el a Váci Önkormányzat.”


Vagyis leírható, hogy sorozatosan kénytelenek a kormányközeli sajtótermékek bírósági ítéletek következtében helyreigazítani a városunkat támadó hazug állításukat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok