Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2018. augusztus 4., szombat]

Váci evezős sikerek nemzetközi versenyeken

Az U23-as utánpótlás világbajnokságon és a veterán Európa-bajnokságon is érdekelt volt a Vác Városi Evezős Club, melynek versenyzői igencsak kitettek magukért a sűrű nemzetközi mezőnyökben.
A lengyelországi Poznanban rendezett utánpótlás világbajnokságon a Szabó Márton (Tiszai Evezős Egylet), Szegedi Tamás (Budapest Evezős Egyesület), Ács Kristóf és Bácskai Máté (Vác Városi Evezős Club) összeállítású négypárevezős csapat a 18 induló egységből az előkelő negyedik helyen végzett, mindössze egyetlen másodperccel lemaradva a bronzérmes német csapattól.
A Münchenben rendezett Európa Masters Regatta éremesőt hozott a VVEC versenyzőinek.
I. helyezést ért el: 50-54 éves kormányos nélküli kettes egységben: Ábrahám Gábor és Haász Márton. 60-64 éves négypárevezősben és 60-64 éves kormányos nélküli négyesben: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar, Kokas László, Strochmayer Attila (VVEC-Győr-FEC versenyegyesülés). 65-69 éves kormányos nélküli négyesben: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar, David Bodmer, Guenter Kraut-Gisen (VVEC-Baden RC., Svájc).
II. helyezést ért el: 65-69 éves kétpárevezősben: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar
III. helyezést ért el: 27-35 éves egypárevezősben: Mészáros Judit. 43-49 éves kormányos nélküli kettesben: Ábrahám Gábor, Haász Márton. 60-64 éves nyolcasban: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar (VVEC), svájci, osztrák és más egyesületeket képviselő magyar csapattársakkal.
IV. helyezést ért el: 36-42 éves egypárevezősben: Mészáros Judit. 50-54 éves kétpárevezősben: Mucsi László és Fenyő András

Feladó: Városháza

Sport [2018. július 16., hétfő]

Kilenc váci győzelem az utánpótlás evezős országos bajnokságon

A csepeli versenypályán rendezte a szövetség a 2018. évi Utánpótlás és Para evezős Országos Bajnokságot, a megmérettetésen a Vác Városi Evezős Club kilenc versenyszámban szerzett bajnoki címet, s a nagyon előkelő harmadik helyen végzett az egyesületi rangsorban a Győr és a Csepel mögött.
A VVEC országos bajnokai:
Női ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezős: Kas Natália, férfi ifjúsági egypárevezős: Szklenka Bence, női ifjúsági kétpárevezős: Kas Natália, Zsiros Janka, női ifjúsági könnyűsúlyú kétpárevezős: Bóka Sára, Imre Veronika, fiú mini egypárevezős (11 évesek korosztálya): Szesztay Ábel, férfi ifjúsági kétpárevezős: Szilágyi Konrád, Szklenka Bence, férfi ifjúsági könnyűsúlyú kétpárevezős: Pálfai Csikó Bálint, Kosztrub Tamás, fiú serdülő kétpárevezős: Pálfai Csikó Bálint, Ujhelyi Mihály, férfi ifjúsági négypárevezős: Kosztrub Tamás, Felméri Márk, Szilágyi Konrád, Szklenka Bence.
Külön érdekesség és ritka fegyvertény, ha egy versenyszámban egy klub versenyzői bérelik ki a dobogót, nos ez történt most a férfi ifjúsági egypárevezős versenyszámban, amelyben Szklenka Bence mögött Szilágyi Konrád és Ujhelyi Mihály evezett be a célba a második és a harmadik helyen.

Feladó: Városháza

Sport [2018. június 4., hétfő]

A 10. helyen zárta a bajnokságot a Vác FC csapata

A hétvégi fordulóval befejeződött a labdarúgó NB II-es bajnokság, melyet városunk csapata a tizedik helyen zárt.
A záró fordulóban a Vác FC csapata a Doroggal találkozott, mindkét gárda egy-egy tizenegyest kapott a játékvezetőtől, s míg a mieink értékesítették a büntetőt, addig az ellenfélé kimaradt, a végeredmény 1 - 0 lett.
A Vác FC a 38 forduló során az egyaránt tizenhárom győzelemmel és vereséggel záruló mérkőzés mellett tizenkétszer döntetlent játszott, s 51 pontot szerzett.
A bajnokságot az MTK nyerte, a szintén feljutást jelentő második helyen a Kisvárda végzett.
Kiesett a Szolnok, a Szeged és a Soproni VSE.

Feladó: Városháza

Sport [2018. május 28., hétfő]

A tizedik helyre hajt a Vác FC

A labdarúgó NB II-es bajnokság hétvégi fordulója után továbbra is "felezi" a mezőnyt a Vác FC, városunk csapata jelenleg a 10. a húsz csapatos tabellán.
A hétvégi fordulóban a Nyíregyháza volt az ellenfél és a nyírségi csapat 2 - 0-ra legyőzte a váci alakulatot.
Pikáns meccsnek ígérkezik a középházi rangadó a vasárnapi fordulóban, hiszen a 11. helyen álló Dorog lesz a Vác FC ellenfele.

Feladó: Városháza

Sport [2018. május 22., kedd]

Tévés meccsel zárja a bajnokságot a női kézilabda csapat

A női kézilabda NB I. utolsó előtti fordulójában döntetlent játszott (29 - 29) a Dunaújváros és a GVM Europe - Vác csapata, s a városi gárda a szerdai záró fordulóban kulcsszerepet játszhat a bajnoki címért folyó küzdelemben az egyik aspiráns, a Ferencváros ellenfeleként. A tétnek megfelelően az összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport tévécsatorna.
A labdarúgó NB II-ben a Vác FC 1 - 1-es döntetlent játszott a Budaörs csapatával.
A forduló után kilenc előtte, tíz mögötte a Vác FC tabellán elfoglalt helyének rövid leírása, tehát tizedik a csapat a húsz alakulatos bajnoki osztályban.
A következő ellenfél (május 27-én) a Nyíregyháza Spartacus FC.

Feladó: Városháza

Sport [2018. május 7., hétfő]

A huszáros véghajrá ellenére kiesett az élvonalból a férfi kézilabda csapat

Bár a Váci KSE nagy gólkülönbséggel legyőzte az Orosházát a férfi kézilabda NB I. 2017/2018-as kiírásának utolsó fordulójában, mégis kiesett a csapat az élvonalból, miután a másik kiesési rangadón a Gyöngyös és a Ferencváros 26 - 26-os döntetlent játszott.
A hazai pályán megvívott utolsó összecsapás után Skaliczki László, a váciak trénere úgy fogalmazott, hogy dicséret illeti a csapatot, főleg a bajnokság hajrájában nyújtott teljesítményért, szavai szerint állva haltak meg.
A női kézilabda élvonalban nagyon szoros küzdelmet hozott az Érd és a GVM Europe - Vác összecsapása, melyen végül városunk csapata győzött, a végeredmény 24 - 23 lett. A következő ellenfél - május 19-én - a Dunaújváros gárdája.
A labdarúgó NB II-ben ismét két fordulót rendeztek a múlt héten, s a Vác FC két bajnoki pontot szerzett, miután előbb a Gyirmót, majd a Szolnok gárdájával is - gól nélküli - döntetlent játszott a csapat. A következő ellenfél - vasárnap - a Budafok gárdája lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2018. május 2., szerda]

Kapaszkodik a férfi kézilabda csapat

A férfi kézilabda NB I. 2017/2018-as bajnoki kiírásában ritkaságnak számít, ezért aztán különösen nagy öröm, hogy a hétvégi fordulóban győzni tudott a Váci KSE csapata.
A férfi kézilabda élvonalban városunk csapata szombaton - idegenben - 26 - 25-re nyert a Csurgó ellen. A következő ellenfél - május 5-én - a sereghajtó Orosháza lesz.
A női kézilabda NB I-ben a GVM Europe - Vác két mérkőzést is játszott a múlt héten: szerdán 34 - 31-re nyerni tudott a csapat a Siófok KC ellen, vasárnap - a papírformának megfelelően - nem tudták megszorítani a Győri ETO gárdáját, a Rába-parti alakulat 31 - 23-ra győzött. Legközelebb - május 4-én - az Érd ellen lép pályára városunk csapata.
Szintén két mérkőzést játszott a múlt héten a Vác FC a labdarúgó NB II-ben, mindkétszer vesztesen vonultak le a pályáról, s egyaránt 1 - 0-ra győzött két soros riválisuk, előbb a Mosonmagyaróvári TE, majd a Békéscsaba. A folytatásban ma a Gyirmót, vasárnap pedig a Szolnok gárdája lesz az ellenfél.

Feladó: Városháza

Sport [2018. április 23., hétfő]

Egy győzelem, két döntetlen a hétvégi mérleg

A női kézilabda csapat újabb győzelmet aratott a hétvégi bajnoki fordulóban, a férfiak döntetlent játszottak, ahogy a Vác FC is a labdarúgó NB II-ben.
A női kézilabda élvonalban városunk csapata 32 - 26-ra legyőzte az MTK Budapest csapatát. A következő ellenfél - szerdán - a Siófok KC lesz.
A férfi kézilabda NB I-ben a Váci KSE döntetlenre végzett a hétvégi fordulóban a tabella harmadik helyén szereplő Tatabánya csapatával, így továbbra is él a remény az élvonalban maradásra. A rendkívül nehéz úton a következő ellenfél - szombaton - a Csurgó gárdája.
A labdarúgó NB II-es bajnokságban a hétvégi fordulóban a Vác FC 1 - 1-es döntetlent játszott a Cegléd csapatával. A következő ellenfél - szerdán - a Mosonmagyaróvári TE lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2018. április 16., hétfő]

Egy győzelem, egy vereség a hétvégi mérleg

A női kézilabda csapat győzött a bajnokság hétvégi fordulójában, a Vác FC ezúttal vereséget szenvedett a labdarúgó NB II-ben.
A női kézilabda élvonalban a GVM Europe - Vác 42 - 30-ra győzött a Vasas vendégeként. A következő fordulóban az MTK Budapest lesz az ellenfél.
A labdarúgó NB II hétvégi fordulójában a Csákvár - Vác FC összecsapás végeredménye 2 - 1 lett. A következő ellenfél a Cegléd gárdája.

Feladó: Városháza

Sport [2018. április 9., hétfő]

Gólzáporos győzelmet aratott a női kézilabda csapat

A női kézilabda NB I-ben városunk csapata ritkán látott számú góllal terhelte meg aktuális ellenfele hálóját, a labdarúgó NB II-ben ezúttal döntetlent játszott a váci csapat.
A női kézilabda élvonal hétvégi fordulójában a GVM Europe - Vác - Békéscsaba mérkőzés végeredménye 48 - 28 lett a mieink javára.
A Kisvárda elleni vereség után az újabb fordulóban döntetlent ért el a Vác FC a labdarúgó NB II-ben, a végeredmény: Vác FC - BFC Siófok: 1 - 1

Feladó: Városháza