Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2018. október 8., hétfő]

Egy vereség, egy döntetlen a múlt heti mérleg

A jelek szerint tartósan az alsóházba szorul a Vác FC a labdarúgó NB II-ben, nagyon kellene már egy újabb győzelem.
A labdarúgó NB II-ben két fordulót rendeztek a múlt héten, városunk csapata előbb egygólos vereséget szenvedett a Vasas gárdájától, majd vasárnap gól nélküli döntetlent játszott a Siófokkal.
A következő forduló 21-én esedékes.

Feladó: Városháza

Sport [2018. október 2., kedd]

Vereség a hétvégi fordulóban

A labdarúgó NB II. hétvégi fordulójában városunk csapata szoros mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedett, a végeredmény Monor - Vác FC: 2 - 1.
Városunk csapata jelenleg a 12. helyet foglalja el a tabellán
A következő ellenfél - október 3-án - a Vasas gárdája lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2018. október 1., hétfő]

Hét versenyszámban avathatott magyar bajnokokat a VVEC

A hét végén rendezte a Magyar Evezős Szövetség a felnőtt, U23-as és veterán országos bajnokságot, az eseményen hét versenyszámban szereztek bajnoki címet a Vác Városi Evezős Club sportolói.
A VVEC magyar bajnokai:
Galambos Péter (felnőtt normál- és könnyűsúlyú egypárevezős), Bácskai Máté, Ács Kristóf (felnőtt kétpárevezős), Varga Tamás, Bácskai Máté, Ács Kristóf, Szklenka Bence (felnőtt négypárevezős), Galambos Péter, Csiszár Péter (felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezős), Bácskai Máté (U23 egypárevezős), Fenyődi Tamás (U23 könnyűsúlyú egypárevezős).

Feladó: Városháza

Sport [2018. szeptember 3., hétfő]

Győzelem a 2018/2019-es női kézilabda-bajnokság nyitányán

A hétvégén elkezdődött a küzdelem a 2018/2019-es női kézilabda-bajnokságban, a Váci KSE győzelemmel nyitott, 29 - 24-re legyőzve a DKKA gárdáját. A következő ellenfél - szombaton - az Érd csapata lesz.
A labdarúgó NB II-es bajnokság hétvégi fordulójában hosszú idő után újra győzni tudott a Vác FC, a Budaörs elleni 1 - 0 arányú siker azt jelenti, hogy a csapat feljött a tabellán a 10. helyre.
A következő ellenfél - szeptember 16-án - a Cegléd gárdája lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2018. augusztus 31., péntek]

Klubtörténeti sikert könyvelhet el a Dunai Sárkányok Vác

Története eddigi legsikeresebb idényeként könyvelheti el a 2018-as szezont a Dunai Sárkányok Vác, ami a Szegeden rendezett Sárkányhajó Klub Legénység Világbajnokságon elért eredményeknek köszönhető elsősorban.
A Maty-éri pályán és a belvárosi Tisza-szakaszon rendezett világversenyen a váci egyesület százhuszonhárom - nagyrészt saját igazolású, részben más klubokból, idegenlégiósként beülő - versenyzővel képviseltette magát.
A huszonhárom magyar éremből nyolcat (négy aranyat, három ezüstöt, egy bronzot) a Dunai Sárkányok Vác egységei szereztek meg, s ezzel az egyesület - a legeredményesebb hazai klubként - 30 ország 140 csapatából az éremtábla harmadik helyén végzett.
- A 2017-es szezon is kiugróan sikeres volt klubunknak, akkor azt gondoltam, hogy eredményességben nagyon nehéz lesz felülmúlni önmagunkat. Erre most még nagyobb fegyvertényt hajtottunk végre a szegedi világbajnokságon elért helyezésünkkel, így újra arra gondolok, hogy ez a plafon. De ez jó érzés, újabb kihívást is jelent, viszont az a legfontosabb, hogy minél többekkel megismertessük és megszerettessük ezt a szabadidős sportolási lehetőséget - mondta az ország egyik legjobb sárkányhajó kormányosának számító Szabó Miklós edző, felkészítő.
A vezető tréner a jövőre vonatkozó terveikről-álmaikról is beszélt.
Elsőként kiemelte, hogy szeretnék, ha önálló beszálló- és kikötőhelyük lehetne, s hozzátette, ebből a szempontból is nagy reményt fűznek a tervezett Vizes Sportok Háza megvalósulásához. Aztán megemlítette a szponzorkeresés jelentőségét, mint mondta, a külső támogatások a versenyeztetési lehetőségek, a hajópark fejlesztése szempontjából egyaránt lényeges segítséget jelenthetnek. A Kálvin utcai bázisuk fejlesztését ugyancsak nagyon fontos, sürgető feladatnak nevezte. Szóba hozta még, hogy országos szövetségi szinten el kellene indítani a kormányosképzést, hiszen a hajókapitányoknak nagyon nagy a felelőssége a biztonságos sportolás szempontjából is.
- A legfontosabb a tömegbázis erősítése, ennek pedig az iskolákkal, illetve a sportos csapatépítés lehetőségével élni kívánó cégekkel, intézményekkel való kapcsolataink még szorosabbá fűzése a záloga - mondta zárszóként a sikerkovács vezetőedző.

Feladó: Városháza

Sport [2018. augusztus 13., hétfő]

Döntetlen a harmadik fordulóban

A labdarúgó NB II-es bajnokság hétvégi fordulójában ismét döntetlent játszott a Vác FC csapata.
A vasárnapi fordulóban a Soroksár volt városunk csapatának ellenfele, a mérkőzésen nem született gól, így a csapatok megosztoztak a pontokon.
A Vác FC három kör után a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán.
A következő ellenfél - augusztus 19-én - a Gyirmót gárdája lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2018. augusztus 6., hétfő]

Vác FC: döntetlen a második fordulóban

A labdarúgó NB II-es bajnokság második fordulójában városunk csapata döntetlenre végzett a Dorog vendégeként.
A Vác FC a nyitányon 2 - 1-re legyőzte a Budafokot, a vasárnapi második fordulóban pedig 1 - 1-es döntetlent játszott a Dorog gárdájával.
A csapat jelenleg a 7. helyet foglalja el a bajnoki tabellán.
A következő ellenfél - augusztus 12-én - a Soroksár csapata lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2018. augusztus 4., szombat]

Váci evezős sikerek nemzetközi versenyeken

Az U23-as utánpótlás világbajnokságon és a veterán Európa-bajnokságon is érdekelt volt a Vác Városi Evezős Club, melynek versenyzői igencsak kitettek magukért a sűrű nemzetközi mezőnyökben.
A lengyelországi Poznanban rendezett utánpótlás világbajnokságon a Szabó Márton (Tiszai Evezős Egylet), Szegedi Tamás (Budapest Evezős Egyesület), Ács Kristóf és Bácskai Máté (Vác Városi Evezős Club) összeállítású négypárevezős csapat a 18 induló egységből az előkelő negyedik helyen végzett, mindössze egyetlen másodperccel lemaradva a bronzérmes német csapattól.
A Münchenben rendezett Európa Masters Regatta éremesőt hozott a VVEC versenyzőinek.
I. helyezést ért el: 50-54 éves kormányos nélküli kettes egységben: Ábrahám Gábor és Haász Márton. 60-64 éves négypárevezősben és 60-64 éves kormányos nélküli négyesben: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar, Kokas László, Strochmayer Attila (VVEC-Győr-FEC versenyegyesülés). 65-69 éves kormányos nélküli négyesben: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar, David Bodmer, Guenter Kraut-Gisen (VVEC-Baden RC., Svájc).
II. helyezést ért el: 65-69 éves kétpárevezősben: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar
III. helyezést ért el: 27-35 éves egypárevezősben: Mészáros Judit. 43-49 éves kormányos nélküli kettesben: Ábrahám Gábor, Haász Márton. 60-64 éves nyolcasban: Noé Gábor, Nógrádi Tivadar (VVEC), svájci, osztrák és más egyesületeket képviselő magyar csapattársakkal.
IV. helyezést ért el: 36-42 éves egypárevezősben: Mészáros Judit. 50-54 éves kétpárevezősben: Mucsi László és Fenyő András

Feladó: Városháza

Sport [2018. július 16., hétfő]

Kilenc váci győzelem az utánpótlás evezős országos bajnokságon

A csepeli versenypályán rendezte a szövetség a 2018. évi Utánpótlás és Para evezős Országos Bajnokságot, a megmérettetésen a Vác Városi Evezős Club kilenc versenyszámban szerzett bajnoki címet, s a nagyon előkelő harmadik helyen végzett az egyesületi rangsorban a Győr és a Csepel mögött.
A VVEC országos bajnokai:
Női ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezős: Kas Natália, férfi ifjúsági egypárevezős: Szklenka Bence, női ifjúsági kétpárevezős: Kas Natália, Zsiros Janka, női ifjúsági könnyűsúlyú kétpárevezős: Bóka Sára, Imre Veronika, fiú mini egypárevezős (11 évesek korosztálya): Szesztay Ábel, férfi ifjúsági kétpárevezős: Szilágyi Konrád, Szklenka Bence, férfi ifjúsági könnyűsúlyú kétpárevezős: Pálfai Csikó Bálint, Kosztrub Tamás, fiú serdülő kétpárevezős: Pálfai Csikó Bálint, Ujhelyi Mihály, férfi ifjúsági négypárevezős: Kosztrub Tamás, Felméri Márk, Szilágyi Konrád, Szklenka Bence.
Külön érdekesség és ritka fegyvertény, ha egy versenyszámban egy klub versenyzői bérelik ki a dobogót, nos ez történt most a férfi ifjúsági egypárevezős versenyszámban, amelyben Szklenka Bence mögött Szilágyi Konrád és Ujhelyi Mihály evezett be a célba a második és a harmadik helyen.

Feladó: Városháza

Sport [2018. június 4., hétfő]

A 10. helyen zárta a bajnokságot a Vác FC csapata

A hétvégi fordulóval befejeződött a labdarúgó NB II-es bajnokság, melyet városunk csapata a tizedik helyen zárt.
A záró fordulóban a Vác FC csapata a Doroggal találkozott, mindkét gárda egy-egy tizenegyest kapott a játékvezetőtől, s míg a mieink értékesítették a büntetőt, addig az ellenfélé kimaradt, a végeredmény 1 - 0 lett.
A Vác FC a 38 forduló során az egyaránt tizenhárom győzelemmel és vereséggel záruló mérkőzés mellett tizenkétszer döntetlent játszott, s 51 pontot szerzett.
A bajnokságot az MTK nyerte, a szintén feljutást jelentő második helyen a Kisvárda végzett.
Kiesett a Szolnok, a Szeged és a Soproni VSE.

Feladó: Városháza