címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Váci sikerek a masters evezõs világbajnokságon


Szeptember 11-15 között rendezték az Evezõs Masters Világbajnokságot a Velencei-tónál, mely rendezvény 23 év után tért vissza Magyarországra. A Vác Városi Evezõs Club 6 hölgy és 9 férfi versenyzõvel képviseltette magát.
A számos szép helyezés mellett a váci veteránok összesen nyolc aranyérmet nyertek.
A Nógrádi Tivadar és Noé Gábor páros a kettes egységtõl a nyolcasig, különbözõ korcsoportokban összesen öt aranyérmet nyert.
Ábrahám Gábor két négyes számban is elsõséget szerzett. Míg a váci hölgyeket képviselve, Hadjiantoni Krisztina egy budapesti partnerével kétpárevezõsben lett aranyérmes.
A verseny különös érdekessége volt, hogy a rendezvényt megnyitó elsõ számot kormányos négyesben a Noé-Nógrádi páros mellett két budapesti versenyzõvel és a váci Mészáros Judit kormányzásával a magyar egység nyerte. Így a világbajnokság elsõ öt kiosztott aranyérmébõl három Vácra került.
Mészáros Judit a Nemzetközi Evezõs Szövetség elismert versenybiró tagja, aki aznap a FISA zsûrielnöke is volt.
Az említetteken kívül helyezettek voltak a következõ váci versenyzõk: Cseri Ágota, Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Tölgyesi Brigitta, Hász Márton, Bugarszky Miklós, Bácskai Zoltán, Mucsi László, Cseh Zsolt és Fenyõ András.

Feladó: Városháza

EU pályázatok