címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Megint héttel vertek a törökök

Kézilabda – Megint héttel vertek a törökök

A nõi kézilabda EHF kupa 3. fordulójának elsõ összecsapásán ugyanúgy hét góllal szenvedett vereséget csapatunk, mint két esztendõvel ezelõtt ugyanott: Kastamonu Belediyesi GSK – Váci NKSE 33-26 (16-11).
A váciak Hámori Konszuéla bokasérülése miatt 14 játékossal – köztük három kapussal – utaztak el az elsõ összecsapásra. Sok hibával kezdtek a csapatok, rendre a hazaiaknál volt az elõny. A váciak több ziccert rontottak és bosszantó hibákat követtek el, emiatt nem sikerült kihasználni egyenlítési lehetõségeiket. A félidõ utolsó tíz percében aztán elhúztak a hazaiak: egygólos elõnyüket több gyorsindításos találattal szünetig ötre növelték. Ráadásul az addig szinte egyetlen magyarként kapura veszélyes Kuczora Csenge összeszedte a második kiállítását és a lábát is fájlalta.
A folytatásban sem javult a váci védekezés, bár a csereként beálló fiatal Bukovszky Anna bemutatott pár bravúrt a kapuban. Továbbra is rengeteg volt a hiba magyar részrõl mind védekezésben, mind támadásban. Az utóbbi miatt nagyon sok lerohanásos gólt kaptak a mieink. A masszív, de semmi különlegeset nem produkáló törökök ellen a vékony játékoskerettel felálló Vác hibáival saját magát verte meg ilyen különbséggel. Emiatt csupán halvány esélye maradt, hogy a visszavágón – november 16, Vác, 16.00 – kiharcolja a csoportkörbe jutást.
Váci gólszerzõk: Kuczora Csenge 8 (1); Kácsor Gréta 6 (3); Sanja Radoszavljevics 5; Diószegi Nikolett 3; Lakatos Rita 2; Helembai Fanny és Szabó Kitti 1-1.

Feladó: Városháza

EU pályázatok