címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Atlétika – A váci paraatléták világbajnoki sikerei

Atlétika – A váci paraatléták világbajnoki sikerei

Sikeresen zárult a Para Atlétikai Világbajnokság a magyar válogatott számára. A csapat mérlege: egy világbajnoki aranyérem, két ezüst és egy bronzérem. A csapat tagjai három kvótát gyûjtöttek a 2020-as Paralimpiai Játékokra.
A vasárnap zárult 2019. évi Para Atlétikai Világbajnokságnak Dubai adott otthont. A versenyen 124 ország több, mint 1400 versenyzõje mérte össze tudását 172 versenyszámban. A világbajnokság versenyszámainak elsõ négy helyezettje szerzett kvótát a jövõ évi Paralimpiai Játékokra.
A magyar válogatottat négy váci sportoló is erõsítette. A Váci Reménység paraatlétái – Szikora Gyula edzõ tanítványai - közül a súlylökõ Szõllõsi István remek egyéni csúccsal lett az erõs mezõnyben 11. helyezett. Szintén súlylökésben versenyzett Nagy Ambrus, aki a 13. legjobb eredményt érte el. Kálmán Krisztina két dobószámban is szerepelt: súlylökésben a 9., míg buzogányhajításban 10. lett. Keresztesi Erika két futószámban állt rajthoz: a hosszabbik távon – 1500 méteren – 10., a rövidebb versenyszámában – 400 méteren – 12. helyen ért a célba.

Feladó: Városháza

EU pályázatok