címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – A 6. helyen zárta az elsõ bajnoki kört a VNKSE

Kézilabda – A 6. helyen zárta az elsõ bajnoki kört a VNKSE

Megnyerte utolsó mérkõzését a 2019/2020-as élvonalbeli nõi kézilabda bajnokság elsõ szakaszában a váci hölgykoszorú. A szekszárdi gyõzelmével csapatunk õszi mérlege 6 gyõzelem, 2 döntetlen és 5 vereség lett: Dunaújváros – Váci NKSE 35-36 (15-17).
Az azonos pontszámmal álló tabellaszomszédok a várt nagy küzdelmet vívták a dunaújvárosiak ideiglenes, szekszárdi otthonában. Az elsõ félidõ igen hullámzó játékos hozott. Az elsõ 5 perc szapora hálórongálása (4-4) után a mieink tudtak erõsíteni és háromgólos elõnyt szorgoskodtak össze. Ám ez felébresztette a vendéglátókat, akik zsinórban négyszer is betalálva fordítottak (14. perc: 8-7).
Majd az elsõ félidõ hajrájáig rendre a váciaknak kellett futni az eredmény után. Az újabb fordulatot cserekapusunk, Bukovszky Anna beállása hozta, aki hétméterest hárított, majd több kritikus helyzetben is megmentette kapuját a góltól. Így a szünetre kétgólos fórral mehettek a mieink.
A folytatásban nagyon hamar következett az újabb fordulat: a kétgólos váci elõny gyorsan ugyanilyen hátránnyá változott (16-18-ról 20-18). Sõt, az összecsapás kétharmadánál már háromgólnyi differencia is volt a csapatok között, mert a váci védekezés gyámoltalansága miatt a játékrész addigi perceire mindig esett egy hazai gól. Szerencsére lelkes játékkal 25-22-rõl is sikerült kiegyenlíteni. A második félidõ közepére már jóval félszáz fölé ment a góltermelés.
Az NB I-es góllövõlista élén álló Kácsor Gréta (képünkön) találataival ismét a váciak vezettek a záró tíz perc elején. Felváltva zörögtek a hálók, hol kettõ, hol egy volt a vendégfór. Ahogyan várható volt rendkívül kiélezett, izgalmas végjáték következett. A záró öt perc két találatnyi elõnyünkkel és hazai idõkéréssel indult. Sõt, ez a vezetésünk megmaradt 2 perccel a lefújás elõtt is. Sorsdöntõ pillanatban ismét Bukovszky Anna mutatott be egy bravúrt. Már csak fél perc volt hátra, amikor újra egyre jöttek fel az újvárosiak, de szerencsére rendkívül fiatal csapatunk nagyon rutinosan megtartotta a végére is a minimális elõnyét és szerzett roppant fontos két pontot.
Váci gólszerzõk: Kácsor Gréta 11 (2); Hámori Konszuéla és Lakatos Rita 5-5; Kuczora Csenge 5 (4); Diószegi Nikolett 4; Helembai Fanny és Sanja Radoszavljevics 2-2; Mészáros Rea és Szabó Kitti 1-1.
A bajnokság a második kör elsõ fordulójával a jövõ hét végén máris folytatódik. Január 25-én, szombaton 18 órától a mieink az MTK ellen lép pályára az Elektromos-csarnokban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok