címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Helytállás a Gyõr ellen FRISSÍTVE!

Kézilabda – Helytállás a Gyõr ellen FRISSÍTVE!

Az elsõ félidõben kialakult nagy különbség után a második játékrészt döntetlenre hozta világhírû ellenfelével szemben élvonalbeli nõi csapatunk: Váci NKSE – Gyõri Audi ETO KC 28-35 (15-22).

Mindkét felnõtt csapat teljes keretet nevezett a mérkõzésre, és a 32 játékos közül végül csak egy gyõri volt, aki nem lépett pályára. Négy váci egyenlítés után Hámori Konszuéla elsõ üreskapus góljával – melyet részérõl még kettõ követett a meccsen és Barbara Arenhart is dobott egy ilyet közkívánatra – a 8. percben 5-4-nél átvette a vezetést a Vác. Most három alkalommal a vendégek egalizálhattak, majd az elsõ negyedóra végétõl – kihasználva a sorozatos váci hibákat – felpörgette a ritmust a Gyõr. Elõbb 2-3, majd 5-6 góllal elléptek a mieinktõl.

Egy ideig gyakorlatilag minden gyõri akció góllá érett, hiába kért kétszer idõt Szilágyi Zoltán és cserélt kapust a meccs harmadánál. Az elsõ félidõ második felében bizony nagy különbség volt a két hölgykoszorú dinamikája között.

A folytatásban hamar tíz gól lett a differencia (37. perc: 16-26), és félõ volt: ha a vendégek nem kapcsolnak vissza, a vártnál is nagyobb váci zakó lesz a vége. Egy ideig libikókázott tíz alatt és tíz felett a gólkülönbség – a legnagyobb gyõri elõny az 52 percben volt: 22-33-nál. A hajrában szépen zárkózott góljaival a VNKSE és zsinórban négyszer is bevette a látogatók kapuhálóját (58. perc: 26-33).

Összességében egy papírforma szerint alakuló, jó hangulatú meccset élvezhetett a publikum. A debreceni bravúrt követõ veresége ellenére megtartotta 6. helyét a tabellán a váci együttes. Legközelebb viszont – február 29-én, szombaton 18 órai kezdéssel – az újabb hazai mérkõzésen, a Kisvárda ellen már kötelezõ lesz a gyõzelem.

***

A mérkõzést követõ napon klubunk hivatalos weboldalán bejelentette: "...a nyártól váci színekben kézilabdázik a Dunaújvárosból érkezõ, korábbi junior válogatott 23 éves jobbszélsõ, Grosch Vivien, valamint a DVSC együttesébõl érkezik a 33 esztendõs Triffa Ágnes."

Feladó: Városháza

EU pályázatok